Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Şubesinden İsrail'e Kınama - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Şubesinden İsrail'e Kınama

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Şubesinden İsrail\'e Kınama

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği kara harekatını sert bir dille eleştirerek, “İsrail günlerdir çocuk, yaşlı, genç demeden, gözünü kırpmadan insanlık suçu işlemekte, dünya devletleri ise bu katliama gözlerini kapatmaktadır” dedi.

19.07.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği kara harekatını sert bir dille eleştirerek, "İsrail günlerdir çocuk, yaşlı, genç demeden, gözünü kırpmadan insanlık suçu işlemekte, dünya devletleri ise bu katliama gözlerini kapatmaktadır" dedi.

Sendika binasından bir basın açıklaması yapan ve İsrail'i nefretle kınadıklarını söyleyen Başkan Şenol, İsrail'in derhal Filistin'den geri çekilmesi ve döktüğü kanı durdurması gerektiğini ifade etti. Dünyanın katliama seyirci kaldığını söyleyen Başkan Şenol, "Gazze'de İsrail, çocuk, kadın, genç, yaşlı, silahsız demeden yerleşim yerlerini bombalamakta, adeta devlet terörü uygulamaktadır. Burada yalnızca masum insanlara değil, insanlığa kurşun sıkılmakta, insanlık katledilmektedir. İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatına ve yaşattığı vahşete seyirci kalınması, 'insanım' diyen hiç kimsenin kabullenemeyeceği bir suç ortaklığıdır. Dünya devletlerinin yaşanan vahşet karşısındaki sessizliği, bu katliamı destekledikleri anlamına mı gelmektedir? İsrail günlerdir çocuk, yaşlı, genç demeden, gözünü kırpmadan insanlık suçu işlemekte, dünya devletleri ise bu katliama gözlerini kapatmaktadır. İsrail devletinin silahsız, masum insanlara karşı kullandığı insanlık dışı yöntem ve zorbalık karşısında sessiz kalanlar, akan kanın da baş sorumlusudurlar. İslam dünyası tek yürek, tek ses olmadığı sürece, dünyanın her köşesinde Müslüman kanının akmaya devam edeceği bilinmelidir. Büyük Ortadoğu Projesi (BOB) ile İslam coğrafyası kan gölüne döndürülmüş, kardeş kavgaları ile Müslüman ülkeler iç savaş ortamına çekilmiştir. Bu sırada emperyalist güçler ise Haçlı zihniyeti ile bölgenin kanını alabildiğine emmektedir. Son zamanlarda ülkemiz dış politikasında yaşanan değişim, devletimizin dünyadan soyutlanarak yalnızlığa itilmesine neden olmuş, uluslararası alanda ağırlığımız ve etkinliğimiz kaybolmuştur. Müslümanlar birlik olmalı, iç çatışmalara bir son vermeli ve dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, adaletsizliğe karşı çıkmalıdır. İnsanlığını yitirmemiş ülkelerin Birleşmiş Milletleri (BM) harekete geçirerek yaşanan katliamlara bir son verilmesi; insani değerleri ve uluslararası hukuku hiçe sayan başta İsrail olmak üzere bütün cani ülke ve örgütlerden yaptıklarının hesabının sorulması talebimizi bir kez daha yineliyoruz" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Şubesinden İsrail'e Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement