Türkiye Kamu-sen Afyonkarahisar Üyeleri "Çin" Zulmünü Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-sen Afyonkarahisar Üyeleri "Çin" Zulmünü Protesto Etti

Türkiye Kamu-sen Afyonkarahisar Üyeleri "Çin" Zulmünü Protesto Etti

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Şubesi üyeleri yaptıkları basın açıklaması ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’da gerçekleştirdiği zulmü protesto ettiler.

04.07.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Şubesi üyeleri yaptıkları basın açıklaması ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin Doğu Türkistan'da gerçekleştirdiği zulmü protesto ettiler.

Merkez PTT binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına yaklaşık 100 kişi katılırken, protesto eylemine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, eski MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel ve bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri de destek verdi. Eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Çin'in uyguladığı zulmü kınayarak, Doğu Türkistan'dan yükselen çığlığa dünyanın sessiz kaldığını ifade eden Başkan Şenol, "Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan'dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır. Ramazan ayında, Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. Doğu Türkistan'da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur. Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman'dır. Mesele insan olmaksa Türkler de insandır. Kayıp vatanın çilekeş evlatları, kardeşlerimiz Saltuk Buğra Han, Dilşad Sultan, Osman Batur, Kaşgarlı Mahmud, Yusuf Has Hacib, Ahmet Yüknek, Yusuf Alptekin hepinizden özür dileriz. Ata yurdumuza sahip çıkamadık. Emanetiniz vardı bizlere canınız, malınız, namusunuz. 150 yıldır Türkistan'ın çığlığı duyulmadı batıda. Nedense işine gelen her olayda ayağa kalkan Batı, konu Müslüman ve Türk olunca kör, sağır, dilsiz oluveriyor" diye konuştu.

"TÜRK'Ü CELLATLARA TESLİM EDEN ANLAYIŞI ŞİDDETLE PROTESTO EDİYORUZ"

Başkan Şenol Çin'i kınadığı ve dünyanın bu katliama sessiz kalmamasını istediği açıklamasına şöyle devam etti:

"İnsanlık katledilmeden, yaşanan trajedi daha da büyümeden Türk hükümetini, İslam alemini ve Birleşmiş Milletler (BM) örgütünü, bu vahşeti durdurmak üzere yetkili organlarını harekete geçirmeye ve etkili tedbirler almaya davet ediyoruz. Aksi halde bu katliama sessiz kalan her kurum, örgüt ve ülke, işlenen bu insanlık suçuna ortak olacaktır. Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam'ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz. Türk milleti uyan, kardeşin katlediliyor. Bu katliama seyirci mi kalacağız; elimize kardeş kanı mı bulaştıracağız? Yerin dibine geçsin katil Çin devleti."

Eylem yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-sen Afyonkarahisar Üyeleri 'Çin' Zulmünü Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement