Türkiye Kamu-Sen Asgari Geçim Endeksi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen Asgari Geçim Endeksi

Türkiye Kamu-Sen Asgari Geçim Endeksi

Endekse göre 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddi, 4 bin 109 lira 88 kuruş oldu.

10.12.2014 10:36  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Asgari Geçim Endeksi'nde, 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddi, 4 bin 109 lira 88 kuruş olarak hesaplandı.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi'nin yaptığı 2014 Kasım ayı asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı.

Buna göre, Kasım ayında tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 29 lira 68 kuruş hesaplanırken, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 4 bin 109 lira 88 kuruş oldu. Çalışan tek kişinin açlık sınırı ise bin 569 lira 6 kuruş olarak tespit edildi.

Bir yıllık verilere göre çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 190 lira 29 kuruş, 4 kişilik ailenin asgari geçim haddi 432 lira 24 kuruş, açlık sınırı 153 lira 84 kuruş arttı.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, artan enflasyona dikkat çekerek memur maaşlarına ek zam yapılmasının zaruri hale geldiğini vurguladı.

2013'de yapılan toplu sözleşmenin kamu çalışanlarını zor durumda bıraktığını belirten Koncuk, "Maaşının yüzde 70'inden fazlasını yalnızca gıda ve kiraya ayıran çalışanlarımız, diğer ihtiyaçlarının hangi birine yetişeceğini bilemiyor. Zorunlu ihtiyaçları için kredi çekmek zorunda kalan kamu çalışanları borç batağında yüzüyor. Enflasyon mağduru kamu çalışanları, kendisini bu duruma düşürenlerden günü geldiğinde hesap sormalı" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen Asgari Geçim Endeksi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement