Türkiye Kamu-Sen Asgari Geçim Endeksi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen Asgari Geçim Endeksi

Türkiye Kamu-Sen'in 2016'nın mart ayına ait asgari geçim endeksine göre, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 4 bin 588 lira oldu.

11.04.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen'in 2016'nın mart ayına ait asgari geçim endeksine göre, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 4 bin 588 lira oldu.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi'nin yapmış olduğu 2016'nın mart ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı.

Buna göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 253 lira 3 kuruş olarak hesaplanırken, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 4 bin 588 lira 95 kuruş olarak belirlendi.

Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için mart ayı maaşından geriye 809 lira 35 kuruş kaldı.

"Zorunlu harcama kalemlerindeki genel artış devam etmekte"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan İsmail Koncuk, ortalama maaş ile geçinen bir memurun gıda ve kira harcamalarından sonra elinde 809 lira kaldığını belirterek, "Bu memur elinde kalan 809 lira ile diğer ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak?" sorusunu yöneltti.

Geçtiğimiz ay içerisinde gıda, ulaşım, giyim ve spor harcamalarının düştüğünü buna karşın ısınma, sağlık, kira, temizlik gibi diğer ihtiyaçların zamlanmaya devam ettiğini vurgulayan Koncuk, "Şubat ve mart aylarında enflasyondaki toplam düşüş yüzde 0,06 olmuşken asgari geçimdeki artış yüzde 0,94 olmuştur. Dolaysıyla enflasyon düşmüş gibi görünse de zorunlu harcama kalemlerindeki genel artış devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen Asgari Geçim Endeksi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement