Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk: Bakan, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Gibi Çalışmakta - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk: Bakan, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Gibi Çalışmakta

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Meclis'te görüşülmekte olan öğretmen rotasyon kararına tepki göstererek, "Bakan, MEB insan kaynakları genel müdürlüğü gibi çalışmaktadır.

22.07.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Meclis'te görüşülmekte olan öğretmen rotasyon kararına tepki göstererek, "Bakan, MEB insan kaynakları genel müdürlüğü gibi çalışmaktadır. Tek işiniz idareci tayinleri, öğretmen tayinleri ve onları huzursuz etmek" dedi.

Öğretmenlerin hizmet süresine bağlı il içinde rotasyon getiren madde Meclis'e geldi. Kararın kesinleşmesi durumunda bulunduğu kurumda 10 ya da 12 yıl çalışmış olan öğretmenler il içi rotasyona tabi tutulacaklar. Koncuk, Meclis gündeminde olan öğretmen rotasyonuna Twitter üzerinden tepki gösterdi. Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı uyardığını belirterek, "Rotasyon ateşle oynamaktır. Şuana kadar öğretmenler huzur bulsun, daha iyi hizmet üretsin diye bir gayretinize şahit olmadık. Yapmayı düşündüğünüz Rotasyonun altında kalırsınız. Yüzbinlerce öğretmenin yer değiştirmesinden bahsediyoruz, bunun zorluğu, insanların huzursuzluğunun yaratacağı kaosu bugünden görünüz. Yapmayı düşündüğünüz, büyük bir öğretmen göçüdür" dedi.

-"BU BAKANLIĞIN BAŞKA İŞİ YOK MU?"-

Öğretmenlerin istekleri dışında ye değiştirmenin ne Türk milli eğitimine, ne gidene ne de gelene bir fayda sağlamayacağını vurgulayan Koncuk, "Bu büyük bir vebaldir. Bu vebalin sorumluluğunu taşıyamazsınız. Sayın Bakan, MEB insan kaynakları genel müdürlüğü gibi çalışmaktadır. Tek işiniz idareci tayinleri, öğretmen tayinleri ve onları huzursuz etmek. Bu bakanlığın başka işi yok mu, Sayın Bakanım? Ne yaparım da, eğitim çalışanlarını daha mutlu kılarım, ne yaparım da eğitimin niteliğini artırabilirim, ne yaparım da öğretmeni daha itibarlı hale getirebilirim. diye bir kaygınız yok mu Sayın bakan, sayın bürokratlar? Türk milli eğitimine de, eğitim çalışanlarına da yazık ediyorsunuz, yazık" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk: Bakan, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Gibi Çalışmakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement