Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı

Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu istişare toplantısının sonuç bildirgesinde, "Türk milletinin varlık mücadelesi verdiğini gördüğümüz bu ortamda, vatandaşlarımızı hunharca katleden, güvenlik görevlilerimize, eşlerine ve çocuklarına kahpe tuzaklar kuran, ülkemizi adeta kan gölüne çeviren bebek katillerini görmezden gelerek, milletimize düşmanlık besleyen terör örgütü ve mensuplarını destekler nitelikte bir bildiri yayınlayan akademisyenleri kınıyor, gerçekle yakından uzaktan ilgisi olmayan bu talihsiz bildiriyi reddediyor, bildiriyi hazırlayan ve imzalayan bu sözde aydınları izana davet ediyoruz.

18.01.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu istişare toplantısının sonuç bildirgesinde, "Türk milletinin varlık mücadelesi verdiğini gördüğümüz bu ortamda, vatandaşlarımızı hunharca katleden, güvenlik görevlilerimize, eşlerine ve çocuklarına kahpe tuzaklar kuran, ülkemizi adeta kan gölüne çeviren bebek katillerini görmezden gelerek, milletimize düşmanlık besleyen terör örgütü ve mensuplarını destekler nitelikte bir bildiri yayınlayan akademisyenleri kınıyor, gerçekle yakından uzaktan ilgisi olmayan bu talihsiz bildiriyi reddediyor, bildiriyi hazırlayan ve imzalayan bu sözde aydınları izana davet ediyoruz. Bu çerçevede bunların bildirisine karşı Vatansever Türk Aydınları bildirisini destekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

"Tek Adres Türkiye Kamu-Sen" temasıyla 14-17 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu istişare toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgede, devleti bölüp, parçalayarak tarih sahnesinden silme amacındaki şer odaklarının her türlü ihanete başvurarak faaliyetlerini ara vermeksizin sürdürdüğü, son dönemde artan terör olayları ile can ve mal kayıplarından son derece rahatsızlık duyulduğu belirtildi.

Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu'nun en son terörist de yok edilinceye kadar sürdürülecek her türlü operasyonda güvenlik güçlerinin arkasında olduğu vurgulanan bildirgede, "Türk milletinin varlık mücadelesi verdiğini gördüğümüz bu ortamda, vatandaşlarımızı hunharca katleden, güvenlik görevlilerimize, eşlerine ve çocuklarına kahpe tuzaklar kuran, ülkemizi adeta kan gölüne çeviren bebek katillerini görmezden gelerek, milletimize düşmanlık besleyen terör örgütü ve mensuplarını destekler nitelikte bir bildiri yayınlayan akademisyenleri kınıyor, gerçekle yakından uzaktan ilgisi olmayan bu talihsiz bildiriyi reddediyor, bildiriyi hazırlayan ve imzalayan bu sözde aydınları izana davet ediyoruz. Bu çerçevede bunların bildirisine karşı Vatansever Türk Aydınları Bildirisini destekliyoruz" denildi.

İktidarın işbaşına geldiği günden bu yana, "mesnetsiz gerekçeler üreterek" kamu görevlilerinin en önemli hakkı olan iş güvencesini kaldırmak istediği ileri sürülen bildirgede, iş güvencesinin bir devletin varlığının ve hüküm sürdüğü topraklardaki egemenliğinin temsilcisi olan memurluk kavramının ayrılmaz bir parçası olduğu bildirildi.

Kamu görevlilerinin iş güvencelerinin korunmasının Türkiye Kamu-Sen'in kırmızı çizgisi olduğu dile getirilen bildirgede, şu ifadeler kullanıldı:

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, günümüz ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Bu bakımdan Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu olarak sorunların çözülmesine 'evet', iş güvencesinin kaldırılmasına ya da zayıflatılmasına 'hayır' diyoruz. 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nin TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldüğü bu günlerde genç işsizliği azaltarak istihdam artışı sağlayacak politikaların belirlenmesi hayati bir önem kazanmış durumdadır. Kamuda istihdam sisteminde ana eksen, aile bütünlüğünün korunması yolunda belirlenmeli ve üniversiteler dahil olmak üzere kamuda her statüde istihdam edilen personelin herhangi bir şart aranmaksızın eş durumu, sağlık ve öğrenim özründen dolayı tayin talepleri dikkate alınmalı, atama ve yer değiştirmelere ilişkin çerçeve yönetmelikte uygun düzenlemeler yapılarak atama ve yer değiştirmelerde aile bütünlüğünün korunması sağlanmalıdır."

"Yönetici atamalarında yazılı sınava dayalı, tarafsız bir sistem oluşturulmalı"

Türkiye Kamu-Sen'in, memurların ve emeklilerin toplu sözleşmeyle kazanılmış bir hakkının kanuna ve sözleşme mantığına aykırı bir şekilde değiştirilerek kamu görevlilerinin zararına yol açan maddenin yürütmesinin durdurulması amacıyla yargıya başvurduğu anımsatılan bildirgede, şunlar kaydedildi:

"Dileğimiz ve beklentimiz, öncelikle Maliye Bakanlığının bu haksız durumu ortadan kaldırmaya yönelik bir düzenleme yapması, umudumuz yargı mensuplarımızın sağduyulu yaklaşımlarıyla, kamu görevlilerinin 25 yıllık sendikal mücadelesine darbe vuran bu yandaş sendikacılık anlayışının son bulması, memur ve emeklilerimizin haklarının gaspına yol açan maddenin iptaline karar verilmesi yönündedir.

Kamu görevlilerinin atanmalarında, görevde yükselmelerinde, tayin ve terfilerinde tarafsızlık ve liyakat ilkelerinden vazgeçilmemesi gerekir. Kamu görevlilerinin yandaş, yandaş olmayan, bizden, bizden olmayan gibi ifadelerle fişlenerek ayrıştırılmasından, özellikle yönetici atamalarında yazılı sınava dayalı adil, şeffaf ve tarafsız bir sistem oluşturulmalı, kamuya personel alımlarında mutlak surette yazılı sınava itibar edilmeli, subjektif değerlendirmelere açık sözlü sınav uygulamasından mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Sayın Başbakan'ı ve yetkilileri daha duyarlı olmaya ve bu konuda sorumluluğunun gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz."

Bildirgede, Türkiye Kamu-Sen'in gerek sosyo-politik olaylara karşı ürettiği milli politika ve çözümlerle ortaya koyduğu mücadelenin yanında gerekse temsil ettiği değerler ve misyon bağlamında gelecekte de ihtiyaç duyulacak milli duruşun yegane sahibi ve Türk memurunun güvenle sığınabileceği tek adres olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement