Türkiye Kamu-Sen Bordroları Yaktı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-Sen Bordroları Yaktı

Türkiye Kamu-Sen Bordroları Yaktı

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendika üyeleri maaş zamlarını protesto ederek, maaş bordrolarını yaktı.

15.01.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri maaş zamlarını protesto ederek, maaş bordrolarını yaktı.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri Demokrasi Parkı'nda basın açıklaması yaparak, hem hükumeti hem de Memur-Sen'i eleştirdi. Kamu-Sen Adıyaman Temsilcisi Şemsettin Ağar, 2013 Ağustos'unda imzalanan toplu sözleşme ile memurların haklarının masa başlarında gasp edildiğini söyledi.

Şemsettin Ağar açıklamasında, "Masa başında 2 milyon 600 bin memur, 1 milyon 900 bin emekli adeta pazarlanmıştır. Toplu sözleşme masası, memurlar adına pazarlık yapılan yerdir. Kapalı kapılar ardında, herkesten saklanarak neyin pazarlığının yapıldığı ise hala muammadır. Sonuç itibarı ile basiretsiz, hesap bilmez, hak gözetmez, mücadele etmekten aciz, memurun yerine sahibinin sesi olanların imzaladığı toplu sözleşme, memur ve emeklilerinin tam 730 gününü çalmıştır.

2014 yılında maaşlara yapılan 123 liralık zam, ortalama memur maaşında yüzde 5.2, en düşük memur maaşında yüzde 7.2, mühendis maaşında yüzde 3.7, avukat maaşında yüzde 4, doktor maaşında yüzde 3 artış demekti. Ama yıllık enflasyon yüzde 8.17 oldu.

Buna göre en 2014 yılında aylık olmak üzere, bir doktor 182 lira, mühendis 175 lira, avukat 156 lira, imam 69 lira, hemşire 56, düz memur 42, şoför 36, 15'inci derecenin 1'inci kademesindeki hizmetli ise, 24 lira enflasyon nedeniyle zarara uğradı.

İstatistiklere yansıyan enflasyon yüzde 8, cebimize yansıyan enflasyon en az yüzde 10 oldu. Geçen yıl dört kişilik bir aile için yapmak zorunda olduğumuz temel harcamalar tam 403 lira arttı. Kamu çalışanlarına 2014 yılı için verilen 123 TL dikkate alındığında, bir memur ailesi, geçtiğimiz yılı 280 lira zararla kapattı" dedi.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri maaş bordrolarını yaktı. Sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-Sen Bordroları Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement