Türkiye Kamu-Sen'den Ek Zam Talebi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen'den Ek Zam Talebi

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk: "Biz memura ve emekliye yüzde 12 zam istiyoruz, KPDK'da kabul ettiğiniz maddeleri uygulayın"

06.12.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memura ve emekliye yüzde 12 ek zam istediklerini, Kamu Personeli Danışma Kurulunda (KPDK) kabul edilen maddelerin de uygulanmasını talep etti.

Celal Bayar Bulvarında toplanıp buradan Abdi İpekçi Parkına yürüyen Türkiye Kamu-Sen üyeleri, ek zam talebi için miting düzenledi.

Burada Türkiye Kamu-Sen üyelerine seslenen Koncuk, işsizliğin yüzde 10,1 olduğunu belirterek, her 5 gençten birinin işsiz olduğunu söyledi.

Toplam gelirin yüzde 10'unu bile alamayan çalışanların olduğunu dile getiren Koncuk, bu kişilerin toplam gelir vergisinin yüzde 62'sini verdiğini savundu.

Koncuk, 2014 yılı bütçesinde memurlara ayrılan paranın tam 3 milyar lirasının hükümete peşkeş çekildiğini iddia ederek, "Memurlarımız bir yıldır toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı bu ihanetin bedelini ödüyor. Memurların aylık zararı ortalama 200 lirayı aştı, 2015 için de yüzde 3+3 zam kabul edildi" ifadelerini kullandı.

KPDK toplantısında çalışanların birçok taleplerini dile getirdiklerini vurgulayan Koncuk, ek zam talepleri haklılığını da anlattıklarını söyledi.

Koncuk, son bir yılda enflasyonun yüzde 9,5 olduğunu, doğalgaza, elektriğe ve suya yüzde 9 zam yapıldığını belirterek, gıda fiyatlarının da yüzde 12,5 arttığını kaydetti.

"Biz memura ve emekliye yüzde 12 zam istiyoruz" diyen Koncuk, "Memurun çalınan 730 günü telafi edilsin istiyoruz. Hiç olmazsa gelecek yılları kurtaralım. 2015 yılında yüzde 3+3 memurun, emeklinin sefaletidir. Verdiğiniz sözleri yerine getirin' diyoruz. KPDK'da kabul ettiğiniz maddeleri uygulayın" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk'un konuşmasının ardından Türkiye Kamu-Sen üyeleri, slogan atarak dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen'den Ek Zam Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement