Türkiye Kamu-sen Gaziantep İl Temsilcisi Laer Fidan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-sen Gaziantep İl Temsilcisi Laer Fidan Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Başkanı Baler Fidan, "Geçmiş döneme ilişkin hesap kapanmadan yeni dönemin hesabına bakılmamalıdır” dedi.

29.07.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Başkanı Baler Fidan, "Geçmiş döneme ilişkin hesap kapanmadan yeni dönemin hesabına bakılmamalıdır" dedi.

Gaziantep KAMU-SEN Gaziantep İl Temsilciliği, Türk Ulaşım-Sen İl Temsilciliği binasında toplantı düzenledi. Toplantıya Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kemal Kazak, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Zihni Özpolat, Türk Tarım Orman-Sen İl Temsilcisi Cuma Erol, Türk Enerji-Sen İl Temsilcisi Hasan Aytaç ve Türk Haber-Sen Şube Başkanı Niyazi Albayram katıldı.

Toplantıda konuşan Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, "2013 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinden kaynaklı bir zarar söz konusudur. 2016-ve 2017 yıllarının maaş zammı belirlenmeden önce, 2013 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme fiyaskosunun yaralarının sarılmasının zorunluluğunu ısrarla vurguluyor. Memur ve emeklilerin ekonomik olarak kaybolan yıllarını geri istiyoruz" dedi.

2014 ve 2015 yılları için toplu sözleşmede meydana gelen zararın 2 bin lira olduğunu ileri süren Baler Fidan, bu zararın 2016 yılı içerisinde 4 eşit taksit halinde ödenmesini talep ettiklerini söyledi. Fidan, "2013 yılında Memur-Sen tarafından imzalanan toplu sözleşme felaketinin yol açtığı zararların 2016 ve sonrasında da telafi edilmesi için 01.01.2016 geçerli olmak üzere yüzde 10 telafi zammı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, dönüşümlü olarak yapılan Kamu-Sen İl Temsilciği Başkanı Bekir Avan'ın yerine Baler Fidan geçti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-sen Gaziantep İl Temsilcisi Laer Fidan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement