Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, tüm sendikalara hitaben, "Taksim hassasiyetinizi anlıyorum, saygı duyuyordum. Ama gelin siyasal iktidarın bu tuzağına düşmeyin.

25.04.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, tüm sendikalara hitaben, "Taksim hassasiyetinizi anlıyorum, saygı duyuyordum. Ama gelin siyasal iktidarın bu tuzağına düşmeyin. Yine 1 Mayıs'ı sis bombaları arasında problemlerin tartışılmadığı bir gün olarak kutlanmasına, iktidarın nemalanmasına fırsat vermeyelim" dedi.

Koncuk, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ı Kamu-Sen olarak her zaman adına uygun, çalışma hayatının problemlerinin anlatıldığı bir gün olarak kutlanması taraftarı olduğunu ancak yıllardır 1 Mayısların maalesef "Taksim kavgasının" içerisinde tartışıldığını belirtti.

Bu durumun çalışma hayatının problemlerinin kenarda kalmasına neden olduğunu, Taksim'de atılan biber gazları ve TOMA'ların sıktığı suların hep gündeme oturduğuna dikkati çeken Koncuk, şunları söyledi:

"Nerede emek, alın teri, dayanışma? Ben böyle bir anlayışı doğru bulmuyorum. Bu anlayıştan Türkiye'de nemalananlar var. Siyasal iktidar da nemalanıyor. 1 Mayıs hassasiyeti olan örgütlerin, bu hassasiyetine saygı duyarım. Ama siyasal iktidarın bu tuzağına düşmemek lazım. Siyasal iktidar bu tezgahı oluşturuyor. Biz, 1 Mayıs'ta, özel sektörü de dahil edersek 2,5 milyonu bulan taşeron çalışanın problemlerini konuşamıyoruz. Yüzde 20'leri aşan genç işsizliği, atanamayan 350 bin öğretmenin derdini konuşamıyoruz. 400 bin iktisadi idari bilimler fakültesi mezununa devlet tarafından sadece 199 kadro açıldığını konuşamıyoruz. Tüm sendikalara hitap ediyorum. Taksim hassasiyetinizi anlıyorum, saygı duyuyordum. Ama gelin siyasal iktidarın bu tuzağına düşmeyin. Yine 1 Mayıs'ı sis bombaları arasında problemlerin tartışılmadığı bir gün olarak kutlanmasına, iktidarın nemalanmasına fırsat vermeyelim."

1 Mayıs'ı Adana'da tüm çalışan, emekli, işsiz ve üyelerinin katılımıyla kutlayacaklarını ifade eden Koncuk, "Kavga çıkarmayacağız. Kavga çıkarırsak sorunları gündeme getirme şansımız kalmaz. Kavga edilmesi gereken yerde et. Ama şu işsizliği gündeme getir, asgari ücretin hala 950 lira olduğunu gündeme getir. Çalışma şartlarını gündeme getir. Biz 1 Mayıs'ı heba etmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement