Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Devlet memurları farklı bir zümreden değildir, iş güvencesi yoktur, hata yapan işten atılabilir, ceza da alabilir" dedi.

13.04.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Devlet memurları farklı bir zümreden değildir, iş güvencesi yoktur, hata yapan işten atılabilir, ceza da alabilir" dedi.

Koncuk, Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hakkında bilgi kirliliği olduğunu belirtti.

Çoğu köşe yazarının söz konusu kanunu bilmediğini savunan Koncuk, şöyle devam etti:

"Devlet memuru ne yaparsa yapsın işten atılamaz, diye bir şey yok. Bunu söyleyenler yalan söylüyor. Devlet memurları farklı bir zümreden değildir, iş güvencesi yoktur, hata yapan işten atılabilir, ceza da alabilir. İş güvencesi denilen şey, yargı hakkı olmasıdır. Yargı hakkı anayasanın 125. maddesinde tüm vatandaşlara tanınmıştır. İdarenin her türlü uygulaması, yargı denetimine açıktır. Çiftçinin, esnafın, işçinin ne kadar yargı hakkı varsa devlet memurunun da o kadar hakkı var. Bilgi kirliliği oluşturanları Allah'a havale ediyorum."

Koncuk, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun, kendilerinin talepleri doğrultusunda değişmesi gerektiğini dile getirdi. Devlet memurlarının rahat bırakılması gerektiğini ifade eden Koncuk, "Onlar milletin ta kendisidir. İş güvencesi yoktur, hata yapan işten de atılır ceza da verilir. Memurların huzurunu bozmayın." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement