Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Özelleştirmeler ne ekonomik ne de sosyal olarak topluma fayda sağlamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

20.04.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Özelleştirmeler ne ekonomik ne de sosyal olarak topluma fayda sağlamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi tarafından yapılan özelleştirmelerle ilgili araştırma kamuoyuyla paylaşıldı.

Araştırmada, 1986-2003 yıllarında yalnızca 8,2 milyar dolarlık özelleştirmenin yapıldığı belirtilirken, 2004 ile 2015 yıllarında özelleştirmelerin tutarının 58,8 milyar doları bulduğuna işaret edildi.

Özelleştirilen kuruluşların yüzde 49'unun tesis ve varlık satışı, yüzde 33'ünün ise blok satış yöntemiyle bütün taşınmazları ile devredildiğinin vurgulandığı araştırmada, şunlar kaydedildi:

"Milletin vergileriyle kurulan yüz milyarlarca dolarlık şirketler, mal varlıklarıyla birlikte 58,8 milyar dolar karşılığında sermaye sahiplerine peşkeş çekildi. 2003 yılından bugüne kadar gerçekleştirilen özelleştirmelerin bir başka olumsuz yansıması ise çalışma hayatında görüldü. Özelleştirilen kuruluşlarda görev yapan memurlar maaşları dondurularak başka kurumlara gönderildi. Ailelerinden, evlerinden uzak kalan bu çalışanlar, yıllarca hiç maaş zammı almadan çalışmaya mahkum edildi."

İsmail Koncuk, araştırmaya ilişkin, özelleştirmelerin ardından özelleştirilen kurum ve kuruluşlarda çalışanların mağdur olduğunu belirterek, "Özelleştirmeler ne ekonomik ne de sosyal olarak topluma fayda sağlamıştır. Özelleştirme sonucunda buralarda çalışan işçi ve memurlar yıllardan beri her türlü olumsuz ekonomik koşullara karşı sahipsiz bırakılmıştır. Memurlar 'araştırmacı' unvanıyla atıl bir vaziyette, maaşları dondurularak sefalete mahkum edildi. İşçilerin bir bölümü ise şimdi 4/C ucubesi altında yaşam mücadelesi veriyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • 4c: Çalışanlar için ne yaptıki sendikalar mesala 4c liler sizin eseriniz , 0 0 Yanıtla

Advertisement