Türkiye Kamu-sen Kayseri Temsilcisi Muammer Öner'den Memur Zammı Değerlendirmesi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-sen Kayseri Temsilcisi Muammer Öner'den Memur Zammı Değerlendirmesi Açıklaması

Türkiye Kamu-sen Kayseri Temsilcisi Muammer Öner\'den Memur Zammı Değerlendirmesi Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner yapılan toplu görüşmeler sonrasında memur maaşına yapılan 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 yılı için yüzde 4+3’lük maaş zammını fiyasko olarak nitelendirdi.

24.08.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner yapılan toplu görüşmeler sonrasında memur maaşına yapılan 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 yılı için yüzde 4+3'lük maaş zammını fiyasko olarak nitelendirdi.

Öner yaptığı açıklamada, "3 Ağustos 2015 günü başlayan 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Kamu işveren Heyeti ve Yetkili konfederasyon arasında atılan imza ile sonuçlandı. Yaklaşık 3 milyon kamu görevlisi, 2 milyon emekli ve aileleri ile birlikte toplam 20 milyon vatandaşımızın beklentileri bu toplu sözleşmede de gerçekleşmedi. Her anlaşma sonrası olduğu gibi, bu anlaşmayı da 'Tarihi başarı' olarak niteleyen sözde yetkili konfederasyon 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 yılı için ise yüzde 3+4'e evet dedirtildi. Bu oranlar göstermektedir ki; Kasım ayında yapılması muhtemel erken seçimde mevcut iktidarın elini güçlendirmek isteyen Malum-Sen Memuru her zaman olduğu gibi yüzüstü bırakmıştır. 2013 yılında imzalanan toplu sözleşmenin vatandaşlarımızın 2014 ve 2015 bütçesinde yarattığı tahribat giderilmeden atılan bu imza önümüzdeki belirsiz dönem için tarihi bir leke olacaktır. Dolar kurunun zirve yaparak 3 TL'yi bulduğu, altının gram fiyatının 110 TL'ye ulaştığı, 2014 yılı enflasyonun bile yüzde 8,2 olduğu bu dönemde geçmiş yıl kayıplarımızı, emeklilerimizin beklentilerini, hizmet kollarında çözüm bekleyen yüzlerce sorunu göz ardı ederek atılan bu imza memurlarımız ve emeklilerimize 2016-2017 yıllarının da kaybedileceğinin en açık bir göstergesi oldu. Varılan mutabakata göre memurlara 2016 yılında yüzde 6+5, 2017 yılında yüzde 3+4 artış yapılacak. 2016 için memur ve memur emeklilerine toplamda yüzde 11 artış sağladıklarını ve bunun tarihi bir başarı olduğunu söyleyen 'Malum-Sen', 4,5 milyon memur ve memur emeklisini kandırmaktadır" dedi.

Gelir vergisi oranlarının düzenlenmesini talep ettiklerini ifade eden Öner, "Bilindiği üzere yıllık kazancı 12 bin TL'ye kadar olanlardan yüzde 15 oranında Gelir Vergisi alınmaktadır. Yıllık kazancı 12 bin TL'nin üzerine çıkanlardan ise yüzde 20 oranında gelir vergisi alınmaktadır. 2015 yılında memurlarımızın bir bölümü 4. aydan, bir bölümü ise 6. aydan itibaren yüzde 20'lik vergi dilimi kapsamına girmeleri nedeniyle aylık yüzde 5 vergi kaybına uğradı. 2016 yılı için imzalanan mutabakata göre memurlarımızın tamamı yüzde 15 vergi diliminden, yüzde 20'lik vergi dilimine girecek ve toplamda yüzde 11 olarak gösterilen zam, memurlara ve memur emeklilerine sadece yüzde 6 olarak yansıyacaktır. Ayrıca hükümetin vergide yeniden değerlendirme oranları yüzde 10,1 artırması nedeniyle memurlarımız iki defa vergiye çarpılmış olacaklardır. Türkiye Kamu-Sen olarak, toplu sözleşmede 'Gelir Vergisi oranlarının yeniden düzenlenmesini ve yüksek vergi dilimleri sebebiyle yaşanan kayıpların önlenmesini' talep etmiştik. Ancak, Sözde yetkili konfederasyon ve hükümet bu konudaki taleplerimizi dikkate almayarak, memurlarımızın tıpkı 2015 yılındaki gibi tekrar mağdur olmasına sebep olmuştur. Memura kaşık ile verilen zamların kepçeyle geri alınacağını toplu sözleşme görüşmeleri başladığı andan itibaren ifade ettik. Hatta tarihinde ilk defa asgari ücretlilerin de 2015 yılında gelir vergisi kapsamına gireceğini ve mağdur olacaklarını söyledik. Bu adaletsizliğe tepkisiz kalmamız mümkün değildir. 2014 ve 2015 yıllarında memurların ekonomik ve sosyal haklar bakımından birçok mağduriyetine sebep olan Malum-Sen, memurları 2016 ve 2017 yılında da imzaladığı toplu sözleşme ile mağdur olmaya mahkum etmiştir. Yapılan toplu sözleşme büyük bir fiyaskodur" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-sen Kayseri Temsilcisi Muammer Öner'den Memur Zammı Değerlendirmesi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement