Türkiye Kara Teslim Oldu, Yollar Kapandı, Elektrikler Kesildi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kara Teslim Oldu, Yollar Kapandı, Elektrikler Kesildi

Türkiye beyaz örtüye büründü. İzmir-İstanbul yolu bir açıldı, bir kapandı; araç kuyrukları oluştu. Elektrikler kesildi. Bazı illerde okullar tatil edildi.

31.12.2014 07:34  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun kar yağışı yurdu etkisi altına aldı. Balıkesir- İzmir karayolunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Çanakça mevkisinde yolda kalan sürücüler canlı yayında isyan etti. CNN Türk'ün yayınına bağlanan sürücülerden Yusuf Topalca, "Açlıktan bayılacak duruma geldik. Yakıtımız bitmek üzere. Küçük yaşta bebekler var arabalarda. Yakıtları bitmiş olanlar var, arabalarımıza aldık" diye isyan etti. Topalca, İstanbul Gebze'den İzmir'e gitmek için yola çıktığını belirtti.

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU

Bölgede bekleyenler kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Bursa-Ankara ve Afyonkarahisar-Kütahya- Uşak karayolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün gece saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde rüzgarın 100 km üzeri esmesinin beklendiğini açıkladı.

SÜRÜCÜ VE YOLCULAR PERİŞAN HALDE

İstanbul'da da kar yağışı gece saatlerinde etkili oldu. Özellikle Anadolu Yakası'nın yüksek kesimleri yoğun kar yağışı aldı. Öte yandan kapalı yollarda mahsur kalanlara AFAD ekipleri kumanya dağıttı. Dün saat 20:00'de İstanbul'dan çıkan ve 14 saattir yolda olan bir yolcu yaşadıklarını "Perişan haldeyiz" diyerek özetledi.

İstanbul-İzmir yolunun çift yönlü trafiğe kapanması yeni yıl için yola çıkanları perişan etti. Yüzlerce otobüs ve otomobil yolda mahsur kalmış durumda. Çatısı akan Balıkesir terminalinde saatlerdir bekleyen yolcular ile firma yetkilileri arasında gerginlik yaşanıyor. Yaşlılar ve çocuklar perişan oldu.

ZİNCİRSİZ ARAÇLAR ENGELLEDİ

Araçların yoğunluğu nedeniyle Kırkağaç-Soma kavşağında tıkanma yaşandı. Karayolları ekiplerinin çalışmaları devam ederken, yüksek kesimlerdeki yağışların sürmesi nedeniyle bir çok araç Akhisar giriş ve çıkışlarında bekletildi. Yolcu otobüsleri ise ilçe terminalinde uzun süre mola vermek zorunda kaldı. Yola hazırlıksız çıkan araçlar ise zor anlar yaşadı. Özellikle zincirsiz yola çıkan kamyon ve kamyonet gibi araçların gidememesi nedeniyle yolda kaldıkları bildirildi.

Karayollarından edinilen bilgiye göre ise yolların her iki yönünde açık olduğu ancak zincirsiz araçlar ve kayan TIR'ların yolu kapattığı bildirildi. Bazı vatandaşlar ise 12 saattir yolda kaldıklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

GELENBE RAMPASINDA TIR'LAR KAYDI

Balıkesir- Manisa arasında en büyük sıkıntı Balıkesir çıkışındaki Çanakçı rampaları ile Akhisar çıkışındaki Gelembe rampalarında yaşandı. Burada çok sayıda TIR kayıp yolu kapattı. Yolun araçlar tarafından tamamen kapatılması nedeniyle Karayolu ekiplerinin ters yönden kaza bölgelerine ulaşma çabaları sonuç vermedi.

JANDARMA İZİN VERMİYOR

Uludağ yolunda karayolları ekipleri buzlanmaya karşı yollarda tuzlama yaparken, iş makineleri ise kar temizleme çalışmasını dün gece de sürdürdü. Jandarma ekipleri, bugün zincir takmayan araçların geçişine izin vermiyor.

KAR, TÜRKİYE'Yİ VURDU

Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KARABÜK KİTLENDİ

Karabük- Gerede Karayolu Kemikli Rampaları Mevkii'nde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım zaman zaman dururken, yolda kalan TIR'ların imdadına ise traktörler yetişti.

Karabük'te dün sabahtan bu yana etkili olan yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan D-100 karayolu Kemikli rampalarında özellik ağır vasıtaların yolda kalması sonucu trafik uzun süre durdu. Karayolları ekiplerinin de tıkanan trafikten dolayı kar küreme ve tuzlama çalışması yapamazken, sürücülerin imdadına ise seyyar zincir satıcıları ie traktörler yetişti. Rampalara çıkmakta zorlanan ve yolda kalan TIR'lar traktörler yardımı otomobiller ise zincir takarak çıkması sonrası yol yeniden ulaşıma açılırken, etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle onlarca TIR yol kenarlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan Karayolları ekipleri karayolunda tuzlama ve kar küreme çalışması yaparak yolun trafiğe açık kalmasını sağlamaya çalışıyor.

Kar yağışı nedeniyle yol kenarlarına ve benzin istasyonlarına sığınan TIR sürücüleri için ise Eskipazar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, ekmek, helva, meyve suyu ve sudan oluşan erzak yardımında bulundu.

KARAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi.

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir-Akhisar, Bilecik- Bozüyük, Eskişehir-Kütahya (22. Ilıça mevki), Afyonkarahisar-Kütahya (Pusa mevki), Çerkez-Karabük- Samsun yolu (Kemikli rampası) kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı. Dursunbey'de 19, Savaştepe'de 7, Sındırgı'da 12, Bigadiç'te 24, Gönen ve Balya'da ise 1'er mahallenin yolları kapandı.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

İletişimde sıkıntı çekilmezken, il merkezine bağlı 6, Bigadiç'te 3, Sındırgı'da 7, Kepsut ve Dursunbey'de 5'er mahallenin elektrikleri kesildi. Ana arterler Balıkesir- Bursa, Balıkesir- Çanakkale karayollarında sıkıntı çekilmezken, Balıkesir-İzmir karayolunun 40'ıncı kilometresinde bir TIR'ın kayması sonucu yol çift taraflı trafiğe kapandı. Uzun çalışmalar sonucu yol gece 23.00 sularında yeniden açıldı.

Balıkesir - Edremit D230 karayolu yoğun kar yağışı ve kaza nedeniyle çift yönde trafiğe kapalı bulunuyor. Balıkesir Afet Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yolun 1 saat içinde trafiğe açılacağı söyledi. Ayrıca, ana arterler ile ilçe karayollarına zincirsiz trafiğe çıkılmasına izin verilmezken kar yağışının saat 17.00'den sonra yoğunluğunu artıracağı kaydedildi.

SABUNCUBELİ'NDE HER TARAF BEYAZA BÜRÜNDÜ

İzmir'de yeni yıl öncesinde, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş, karı da beraberinde getirdi. Kent merkezinde karla karışık yağmur yağdı. Kentin Sabuncubeli gibi yüksek kesimlerinde ise, yağışlar kara döndü, her taraf beyaza büründü.

İzmir'de, günlerdir mevsim normallerinin üzerinde ya da mevsim normallerinde olan hava sıcaklıkları, yeni yıl öncesinde yerini yağışa ve soğuk havaya bıraktı. İki gündür süren sağanak yağışların ardından bugün sabah saatlerinden itibaren kent merkezine, yağmur karla karışık yağdı. Kentin İzmir-Manisa yolu üzerindeki Sabuncubeli gibi yüksek bölgelerinde sıcaklıkların daha da düşmesiyle, yağış kara döndü. Zaman zaman etkisini artıran kar yüzünden, İzmir-Manisa yolunda sürücüler, zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri, trafiğin kontrollü olarak akışını sağladı. Karayolları ekipleri de, yolda tuzlama çalışmaları yaptı. Karın zevkini yaşamak isteyen vatandaşlar da, araçlarından inip kar topu oynadı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ekipleri, soğuk ve yağışlı havanın yarın da devam edeceğini açıkladı.

OKULLARA KAR TATİLİ

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı beraberinde öğrencilere de tatili getirdi.

SAKARYA

Sakarya Bölgesi'nde bugün okullar tatil. Araya yılbaşı ve Cuma günkü idari tatil de eklenince, Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okul öğrencileri 5 gün tatil yapacaklar.

MANİSA'NIN BAZI İLÇELERİNDE...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yoğun kar yağışı sebebiyle Demirci, Gördes ve Kırkağaç'ta okulların bir gün tatil edildiğini söyledi.

İZMİR'İN KINIK İLÇESİNDE...

İzmir'in Kınık İlçesi'nde, sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Okul servisleri mahsur kalırken, Kaymakamlık ilk ve orta dereceli okulları bugün için tatil etti.

DÜZCE

Düzce Valiliği'nin aldığı kararla kar yağışı nedeniyle çarşamba günü il genelinde okullar tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelli memurlar yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

BALIKESİR

Balıkesir yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden, bugün il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Yılbaşı ve hafta sonu tatilleriyle de birleştiği için kentte eğitime 5 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

BOLU

Bolu'da kar yağışı dolayısıyla, il genelinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün için okullar tatil edildi.

BURSA'NIN İKİ İLÇESİ

Bursa'nın Uludağ'ın eteklerindeki Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışının artması nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de etkili olan kar yağışının getirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00'den itibaren tatil edildi. Bugün da okulların kapalı olacağı 1 Ocak yılbaşı tatili sonrası 5 Ocak'ta tekrar ders başı yapılacağı kaydedildi.

BİLECİK

Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitime ara verildi.

KÜTAHYA

Kütahya'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi

YALOVA'DA KARA TESLİM

Yalova'da yüksek kesimlerde dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji'nin günlerdir uyarıda bulunduğu kar yağışı, Yalova'da önceki gece saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. Yalova'da şehir merkezinde kar yağışı yaşanmazken yüksek kesimler beyaza büründü. Yalova-Bursa Karayolu, Süpürgelik Mevkii'nde karayolları ekipleri olumsuz hava koşulları için tüm önlemlerini aldı. Karayolları 14'üncü Bölge Müdürlüğü, 147'nci Şube Şefliği ekipleri, bu gölgelerde yolun trafiğe kapanmaması için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 10 personel, 2 iş makinesi ve 4 kar makinesinin bulunduğu şeflikte oluşturulan 4 ekip, 24 saat boyunca hazır şekilde bekletiliyor.

Türkiye Kara Teslim Oldu, Yollar Kapandı, Elektrikler Kesildi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye Kara Teslim Oldu, Yollar Kapandı, Elektrikler Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • muglalı: akp den önce doguda yollar kar nedeniyle kapanırdı , simdi ise batı illerinde yollarkapalı insanlar çaresiz vergisini verenler madur. vermeyenler ihya etmiş akp 34 20 Yanıtla
  • FANATİK: NE OLURSA OLSUN ELEKTRİK KESİLEMEZ !! BU SOĞUKTA KAR'DA KIŞTA MİLLET SOĞUKTAMI DONACAK ! ELEKTRİK KESİLEBİLİR ALGISINI OLUŞTURMAYA ÇALIŞMAYIN. 12 5 Yanıtla
  • CİZRELİ: Eeee ama türkiye kara teslim diyorsunuz da cizrede bir avuç kar bile yok. Ya burası türkiye değil ya da doğu insanının sıcak kanlılığından olsa gerek kar yere düşmeden eriyor :) 5 10 Yanıtla
  • fb: Ya kardeşim neresi teslim oldu. Ankara da yaşıyorum daha bir tane kar tanesi bile yok. Bizler dört gözle bekliyoruz bu rahmeti yaptığınız bu haberler canımızı sıkıyor. . Şimdi yağmazsa ne zaman yağacak. . 3 4 Yanıtla

Advertisement