Türkiye Kayak Federasyonu 15. Müsiad Fuarı'nda - Son Dakika
Spor

Türkiye Kayak Federasyonu 15. Müsiad Fuarı'nda

Fuarda stant açan federasyon Alp, kayakla atlama, biatlon, kayaklı koşu ve snowboard gibi farklı disiplinlerini tanıttı.

29.11.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kayak Federasyonu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 15. Uluslararası Fuarı'nda stant açtı.

Fuarda, kayak sporunun "Alp", "kayakla atlama", "biatlon", "kayaklı koşu" ve "snowboard" gibi farklı disiplinlerini tanıtan federasyon, standında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu ağırladı.

Federasyon, biatlon alanında ziyaretçilere atış deneyimi yaşatırken, sporcularının yaptığı gösterilerle de ilgi odağı oldu.

Federasyon Başkan Vekili Ali Oto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en önemli hedeflerinin kayak sporunu tanıtmak olduğunu söyledi. Federasyon olarak yönetimi devraldıkları nisan ayından bu yana çok ciddi çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Oto, 20 Aralık'ta Big Air yarışması düzenleyeceklerini, bu yarışmaya 20 bin seyircinin katılmasını beklediklerini ifade etti.

Yarışmaya tüm İstanbul halkını davet eden Oto, "Bizim burada bulunmamızın en önemli sebeplerinden biri de MÜSİAD gibi büyük bir kuruluşun düzenlediği fuarı ziyaret eden 170 binden fazla kişiye kayak sporunu tanıtmaktır. Ülkemizde kayak sporu çok tanınmıyor ama yeni yönetimle beraber bu alanda gelişmeler yaşandı ve artık daha fazla tanınıyor. Fuarda Alp, kayakla atlama, biatlon, kayaklı koşu ve snowboard olmak üzere kayak sporunu 5 ayrı dalda tanıtmaya çalışıyoruz, insanlara anlatıyoruz" diye konuştu.

Stantta bulunan 1994 Norveç biatlon şampiyonu Hans Larsen, izleyicilere kayak ve biatlon gösterisi yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Kayak Federasyonu 15. Müsiad Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement