Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması - Son Dakika
Spor

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması

"Kayak sadece bir spor değil. Bir ülkenin kalkınması için rol oynayabileceğini, gerekçelerini ve delillerini ortaya koyarak önemli bir katkı faaliyeti yapmak istiyoruz"

27.06.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, kayağın sadece bir spor olmadığını belirterek, "Bir ülkenin kalkınması için rol oynayabileceğini, gerekçelerini ve delillerini ortaya koyarak önemli bir katkı faaliyeti yapmak istiyoruz" dedi.

Yarar, bir etkinliğe katılmak için geldiği Bursa'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin 100 bin sporcuya ulaşmak, bu sporun ekonomiye daha fazla katkı vermesini sağlamak olduğunu söyledi.

Kayağın gelişimi için kalkınma projesi oluşturduklarını belirten Yarar, "Kayak sadece bir spor değil. Bir ülkenin kalkınması için rol oynayabileceğini, gerekçelerini ve delillerini ortaya koyarak önemli bir katkı faaliyeti yapmak istiyoruz. Belediyeleri, yerel yönetimleri, yetkililere bunları anlatıp bilinçaltı oluşturmak hedefindeyiz. Türkiye'de kayak sporuna olan ilgiyi artırmak için her kesimle görüşmelerimiz olacak" dedi.

Yarar, kayak sporunun önemli bir branş olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Ülke ve dünya çapında önemli başarılarımız var. Bu başarıların daha ileri gitmesi için çalışmalarımız hızlanacak. Önemli kayak merkezlerinden biri Uludağ Bursa'da, Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesinin katkılarıyla kayağın yaz versiyonu olan ve sporculara antrenman imkanı da sunan Tekerlekli Kayak Şampiyonası'nı yaptık. Burada hedefimiz kayağı halkla tanıştırmak, sevdirmek ve heyecan oluşturmak."

Uludağ'ın kayak için "altın madeni" gibi olduğunu aktaran Yarar, "Burasının çok işlenmeye ihtiyacı var. Dağın yapısına uygun, uluslararası tesislere, pistlere ihtiyaç bulunuyor. Bunların yapılabilmesi için Valilik, belediye başkanlarımız, ticaret odası, diğer kurum ve kişilerle seferberlik ilan etmeliyiz" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement