Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması - Son Dakika
Spor

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Amerika ve Fransa gibi gelişmiş ülkelerin karın potansiyelini tespit ederek büyük yatırımlar yaptığını belirterek, "Türkiye'nin doğusuna Allah öyle bir nimet vermiş ki petrol ve altın madeninden daha önemli." dedi.

23.06.2016 23:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Amerika ve Fransa gibi gelişmiş ülkelerin karın potansiyelini tespit ederek büyük yatırımlar yaptığını belirterek, "Türkiye'nin doğusuna Allah öyle bir nimet vermiş ki petrol ve altın madeninden daha önemli." dedi.

Federasyon tarafından Palandöken Dağı'ndaki bir otelde verilen iftar yemeğine, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sporcular ve antrenörler katıldı.

Yarar, burada yaptığı konuşmada, kayağın spor olmanın ötesinde Türkiye açısından önemli bir değer taşıdığını belirterek, kayağın kendi içerisinde birçok branşı barındıran, kış olimpiyatları açısından da 63 madalyayı içerisinde bulunduran önemli bir spor dalı olduğunu söyledi.

Amerika gibi gelişmiş ülkelerin kayağın potansiyelini tespit ederek dağlara büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Yarar, "Avusturya ve Fransa'da olduğu gibi dağlık bölgeler esasında insanların gelir seviyelerinin çok düşük olduğu ülkeler. Amerika gibi gelişmiş ülkeler, kayağın bu potansiyelini tespit etmişler ve dağlara o kadar büyük tesis kurmuşlar ki bugün Avusturya'da Viyana şehrinden milli gelirin yüksek olduğu tek yer kayak merkezlerinin olduğu dağlık bölgeler. Aynı şeyi Fransa'da da görüyoruz. Türkiye'nin doğusuna Allah öyle bir nimet vermiş ki petrol ve altın madeninden daha önemli. Her tanesi 6 köşeden oluşan kar taneleri milyonlarca yıldır yağıyor, insanlığa ve tarıma rahmet vesilesi oluyor." diye konuştu.

"Doğunun makus tarihi değişecek"

Kalkınma olarak kayak modeli için gelişmiş ülkeleri inceleyerek bir model oluşturduklarını, bu bağlamda Türkiye Kayak Federasyonu olarak hazırlanan 12 bin yatılı öğrenci kapasiteli 13 kayak lisesi ile Erzurum, Kayseri ve Bursa'da kayak akademisi projelerinin olduğunu belirten Yarar, şunları söyledi:

"Biz dünyadaki bütün modelleri inceledik. Ülkemize en uygun modelleri seçtik. Kalkınma modeli olarak kayak modeli uygulanırsa doğunun makus tarihi değişecektir. Bu ülkemizin, gençlerimizin tarihini değiştirecektir. Artık buradaki gençlerimiz işsizlik ve aşsızlıktan batıya gitmek zorunda kalmayacak, tam tersi doğunun insanı Erzurum'a kayak bölgelerine gelip ekonomik potansiyelden faydalanmak isteyeceklerdir. Dolayısıyla kayak bir spor olmanın ötesinde olmaktan bir değer taşımaktadır. Ama bu bir takım çalışması sadece valimizin, belediyemizin yapabileceği bir şey değil. Sporcu, siyasetçi ve federasyon el birliğiyle bunu vurgulayarak yapmamız lazım ki Allah'ın bize emanet ettiği dağları kullanalım ve ülkemizin tarihini değiştirelim."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement