Türkiye Kendi Yerli Yolcu Uçağını Üretecek - Son Dakika
Politika

Türkiye Kendi Yerli Yolcu Uçağını Üretecek

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yerli yolcu uçağı konusunda projenin birkaç gün içerisinde açıklanacağını belirterek, “Birkaç gün demeyeyim ama birkaç hafta alabilir.

17.04.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yerli yolcu uçağı konusunda projenin birkaç gün içerisinde açıklanacağını belirterek, "Birkaç gün demeyeyim ama birkaç hafta alabilir. Bununla ilgili detay bilgileri paylayacağız. Bakanlığımız muhtemelen paylaşacak. Bizim tabi buradaki arzumuz mutlaka bir kendimizin uçağı olması" dedi.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın programına konuk olan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yerli yolcu uçağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Askeri uçakla ilgili çalışmanın Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın bünyesinde yürütüldüğünü ifade eden Elvan, bölgesel yolcu uçağı ile ilgili önemli bir aşamaya geldiklerinin müjdesini verdi. Yerli yolcu uçağı ile ilgili proje konusunda birkaç gün içerisinde kamuoyu ile daha detaylı bilgileri paylaşacaklarını açıklayan Elvan, "Birkaç gün demeyeyim ama birkaç hafta alabilir. Bununla ilgili detay bilgileri paylaşacağız. Bakanlığımız muhtemelen paylaşacak. Bizim tabi buradaki arzumuz mutlaka bir kendimizin uçağı olması. Lisansı ve tüm haklarıyla böyle bir uçağa sahip olmamız. Bu yönde çalışmalar yaptık, önemli gelişmeler sağlandı. Önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

Yerli uçağın artık proje aşamasına geldiğini dile getiren Elvan, "Şuanda biliyorsunuz büyük kentlerimizden diğer büyük kentlerimize uçuş gerçekleştiriliyor ve özellikle büyük kentlerden küçük kentlere, küçük kentlerden büyük kentlere uçuşlarda belki daha küçük kapasiteli uçaklara ihtiyacımız var. Örneğin Erzurum'dan Van'a gitmek istiyorsunuz. Erzurum'dan Trabzon'a ve Kayseri'ye gitmek istiyorsunuz veya Antalya'dan Konya'ya gitmek istiyorsunuz, bu tür çapraz uçuşlara da imkan vereceğiz. Vatandaşlarımızın çok daha kolay bir şekilde bir ilden başka bir ile ulaşımlarını sağlayacağız" dedi.

Elvan, "Ticari uçuş konusunun askeri uçaklarla bir ilintisi var mı?" sorusu üzerine "Hayır" yanıtını verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türkiye Kendi Yerli Yolcu Uçağını Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement