Türkiye-Letonya İş Forumu - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye-Letonya İş Forumu

Letonya Cumhurbaşkanı Berzins: "Türkiye ile Letonya arasındaki ticaret hacmi ne yazık ki potansiyeli yansıtmıyor.

17.04.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, Türkiye ile Letonya arasındaki ticaret hacminin potansiyeli yansıtmadığını belirterek, "Fırsatları ve potansiyeli değerlendirmek adına yapacak çok şey var" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından organize edilen, "Türkiye-Letonya İş Forumu"nun İstanbul'daki ikinci gün programı, MÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, forumda yaptığı konuşmada, Avrupa ve Asya'nın kesişimindeki önemli ve tarihi bir şehir olan İstanbul'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bu ziyaretin iki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmek adına önemli bir adım olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyada önemini giderek artırdığını dile getiren Berzins, iki ülke arasında iş birliği açısından önemli fırsatlar bulunduğunu vurguladı.

Türkiye ile Letonya arasındaki ticaret hacminin potansiyeli yansıtmadığına işaret eden Berzins, "Fırsatları ve potansiyeli değerlendirmek adına yapacak çok şey var. İki ülke arasındaki iş birliği ve ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik adımlara önem atfediyoruz" dedi.

Ukrayna'daki mevcut siyasi krizin de bölge adına önemli bir gelişme olduğuna değinen Berzins, bu bağlamda Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nın oluşturulması ve imzalanması noktasında yapılması gerekenler bulunduğunu ve bu sürecin sekteye uğramamasının sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Berzins, Letonya'daki mevcut fırsatların daha da ileri götürülmesi ve iki ülke arasındaki iş birliği potansiyelinin gerçekleştirilmesi için önemli çabalar gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Letonya, Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyesi. AB üyeliğiyle birlikte ülkemizde önemli gelişmeler yaşandı. AB yeni üyeleriyle birlikte sizin ülkenizin de bulunduğu coğrafyaya daha fazla odaklanmış durumda. Türkiye, bölgeye yönelik yatırım ve iş birliği anlamında da giderek daha da önem arz ediyor. Letonya ve AB birlikteliği, özellikle enerji alanında, önemli politika değişikliklerini de beraberinde getiriyor. Rusya'nın enerji tekelini kırmak istiyoruz. Bu anlamda ülkenizin de sunduğu ciddi fırsatlar var. Letonya ve Türkiye iş dünyasının temsilcileri için enerji, inşaat ve ahşap işleri alanlarında ciddi iş birliği fırsatları var."

Letonya'nın önde gelen sektörleriyle Türkiye ile ticari ilişkilerini geliştirmek istediklerini ifade eden Berzins, "Bu forumun karşılıklı iş birliğinin teşvik edilmesi ve başarılı sonuçlar elde edilmesi anlamında olumlu sonuçlar doğurmasını umuyorum. Kapsamlı bir iş birliği yapmayı arzu ediyoruz. Hem kendi ülkeniz hem de bu coğrafyadaki ülkeler için büyük bir potansiyel barındırıyorsunuz. Karşılıklı paylaşımlarımız doğrultusunda iki ülkenin iş dünyası iş birliği ve yatırım çalışmalarından fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Berzins, Letonya'nın Türkiye ile diplomatik, ekonomik ve kültürel alanlarda yakın ilişki kurmaya önem verdiğini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye-Letonya İş Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement