Türkiye Maarif Vakfı Kuruluyor - Son Dakika
Politika

Türkiye Maarif Vakfı Kuruluyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, terör örgütünün A'sı, B'si, C'si olmayacağını belirterek, "PKK, PYD, DHKP-C nasıl bir terör örgütüyse, IŞİD de El Nusra da aynı şekilde bir terör örgütüdür.

16.06.2016 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, terör örgütünün A'sı, B'si, C'si olmayacağını belirterek, " PKK, PYD, DHKP-C nasıl bir terör örgütüyse, IŞİD de El Nusra da aynı şekilde bir terör örgütüdür." dedi.

Genel Kurul'da, Türkiye Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Suriye'de Türkmen Dağı'nın düştüğünü, hükümetin yanlış Suriye politikasının son kurbanının, Türkmen halkı olduğunu savundu.

Baluken, "Siz Türkmen halkını, Ahrar El Şam, El Nusra çeteleriyle ilişkilendirerek, o halka yapılabilecek en büyük kötülüğü yaptınız, katliamlara açık bir duruma getirdiniz. Telafer'de, Beşir'de aylar boyu süren kuşatmalarda Türkmen halkı katliam tehdidi altındayken, oraya yetişen yine YPG, YBŞ güçleri oldu. Siz IŞİD katliamlarına sessiz, seyirci kaldınız." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da Baluken'e, "Bahsettiği bölgede ne kadar demokratik bir yapı varmış, kendisi dışında olan bütün etnik unsurları katletti. Kendisine inanmayan, destek vermeyen Kürt gruplarını, oradaki Arapları, diğer unsurların tamamını katletti kendisine tabi olacak bir yapı kurmak için. O bölgedeki demografik yapıyı değiştirmek için PKK'nın uzantısı olan PYD'nin katliamlarını görmezlikten gelemezsiniz. Terör örgütünün A'sı, B'si, C'si olmaz. PKK, PYD, DHKP-C nasıl bir terör örgütüyse, IŞİD de El Nusra da aynı şekilde bir terör örgütüdür. Terör örgütünün tamamına aynı noktada duracaksınız, hepsine sesinizi yükselteceksiniz, hepsine tavrınızı, tarzınızı göstereceksiniz." karşılığını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise PYD'nin bir terör örgütü olduğunu ve Türkmenleri vatanlarından ettiğini belirtti.

Baluken, can güvenliği olmayan on binlerce kişinin Afrin'e sığındığını vurgulayarak, "Etnik temizlik yapılan bir yerde böylesi bir sığınma anlayışının olabileceğini düşünebilir misiniz? PYD'nin, oradaki Kürtlerin bir etnik temizlik yaptığına dair haberlerin tamamı çarpıtmadır. PYD, orada Rusya, ABD, Avrupa ülkeleriyle birtakım diplomatik ilişkiler içerisindedir, ancak en fazla diplomatik ilişkiyi geliştirmek istediği ülke de Türkiye'dir. Bunu reddeden Türkiye'dir, hükümettir." ifadesini kullandı.

"Kimine göre terör örgütü"

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın milletvekillerine, "Kimine göre, PYD terör örgütüdür, etnik temizlik yapmaktadır, kimine göre de değildir. Bu tartışmayı burada çözemeyiz." diye seslenmesi üzerine, AK Parti'li milletvekilleri, "Herkese göre terör örgütü.", MHP Grup Başkanvekili Vural ise "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne göre, PYD terör örgütüdür, 'kimine göre' olmaz." diye karşılık verdi.

Bahçekapılı, PYD'nin bir terör örgütü olduğunu, buna itiraz edecek kimsenin bulunmadığını, ancak farklı düşünenler varsa bunu ifade etmesine de olanak sağlamaları gerektiğini kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da "PYD terör örgütüydü, değildi", "PYD katliam yapıyor" tartışmasıyla nereye varılacağını anlamanın mümkün olmadığını, bu tartışmanın TBMM'ye yakışmadığını bildirdi.

Altay, "Suriye'de mağdur olan Türkmenler için içimiz kan ağlıyor elbette ama Suriye'de mağdur olan başka kavimler, başka halklar da var. Elinde yasal olmayan silah taşıyan ve bunu kullanan herkes terör örgütüdür." diye konuştu.

"Kobani kapısı resmi sınır kapısı olacaktı"

Baluken'in, "Bugün siz PYD'ye terör örgütü denilince alkışlıyorsunuz da daha bir yıl önce PYD'nin en üst düzey yetkilisini burada, İstanbul'da, Ankara'da ağırlayan hükümetsiniz. Ortak operasyonla Süleyman Şah Türbesi'ni taşımış iktidarsınız. Siz PYD'ye 3 şart dayattınız, Esad'a karşı savaşacak, cihadist gruplarla ortak hareket edecek, bütün ülkelerle ilişkisini kesecek. Bu 3 şartı kabul etseydi genel merkezinizin karşısında PYD'nin bürosu olacaktı, Kobani kapısı resmi sınır kapısı olacaktı." sözlerine ise Muş sataşma gerekçesiyle yanıt verdi.

Muş, Süleyman Şah Türbesi'ne Türk Silahlı Kuvvetlerinin müdahale ettiğini, taşıdığını anımsatarak, "Türkiye, oradan çıkıp gelen, PYD'nin, rejimin, IŞİD'in veya diğerlerinin müdahalesiyle kaçan, sadece Suriyelilere değil, oradaki Kürtlere de kucak açmıştır. Ama orada PKK'nın bir yapılanması ve bu yapılanma üzerinden kantonvari bir hat kurulmaya çalışılıyor ve bunun bir terör yapılanması olduğunu ifade ettik. Buradan da hiç kimsenin alınmaması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkiye Maarif Vakfı Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement