Türkiye Maden İşçileri Sendikası'ndan Vali Bektaş'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Türkiye Maden İşçileri Sendikası'ndan Vali Bektaş'a Ziyaret

Türkiye Maden İşçileri Sendikası\'ndan Vali Bektaş\'a Ziyaret

Türk-İş’e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Genel Sekreter Tamer Küçükgencay, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

17.06.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Genel Sekreter Tamer Küçükgencay, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, " Almanya'da faaliyet gösteren Maden, Enerji, Kimya Sendikası Soma faciasından sonra bir sivil toplum duyarlılığı içerisinde Soma'ya bir eğitim merkezi yapılmak üzere kampanya başlattı. Kampanyada 232 bin euro toplandı. Bunun için bizi Almanya'ya çağırdılar, geçen hafta oradaydık. Sendika ile bir protokol imzalandı. Sayın valimizin ve Soma kaymakamımızın imzası gerekiyor. Sizinle bu protokolü tekrar gözden geçirip binanın yapılacağı arsayı tespit etmemiz gerekiyor. Bundan sonra da Almanya'daki sendikaya projemiz bu, toplanan parayı 'valilik hesabına aktarın' diyeceğiz. Onların gelip burada yeri görmelerinin ardından işlemi gerçekleştireceğiz. İnşallah Soma için hayırlı bir hizmet olacak. Özellikle amaç, facia sonrasında yaşanan travmayı rehabilite etmek, oradaki insanlara, şehit yakınlarına bundan sonra muhtemel yaşayabileceğimiz olaylar karşısında orada bir çözüm adresi, bir tedavi merkezi, insanları bilgilendiren, eğiten bir halk eğitim merkezi açılmasıdır. Sayın valimizin desteklediğini ve bu konudaki iyi niyetini de biliyoruz. Bu bizim için çok önemli. Sizlerin desteği, bizlerin gayretiyle sınırlarımızı zorlayarak yapabileceğimiz katkılarla bu proje hayata geçerse hepimiz bundan gurur duyacağız." şeklinde konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek "Bugün Maden İş Sendikası genel başkanımız misafirimiz. Almanya'nın aynı işleri yapan sendikasıyla aralarında bir protokol yapmışlar ve gerçekten çok ihtiyaç olan bir halk eğitim merkezini yapmak üzere bir protokol üzerinde çalışıyorlar. Almanya'daki sendika bir miktar bağışlarla bir kaynak oluşturmuş. Fakat bizim ihtiyacımız olan daha büyükçe bir bina. Arada biraz fark oluşuyor. Bu fark da temin edilerek bu işe başladık, bitirmek istiyoruz. Ben ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir an evvel bu hizmeti gerçekleştirmeyi ümit ediyorum" dedi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ziyaret anısına Vali Erdoğan Bektaş'a madenci heykeli hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Maden İşçileri Sendikası'ndan Vali Bektaş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement