Türkiye Milli Model Uçak Şampiyonası Gölbaşı'nda Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Milli Model Uçak Şampiyonası Gölbaşı'nda Yapıldı

Türkiye Milli Model Uçak Şampiyonası Gölbaşı\'nda Yapıldı

Türk Hava Kurumu (THK) ve Gölbaşı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Türkiye Serbest Uçuş Milli Model Uçak Şampiyonası ve Anadolu Kupası, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde yapıldı.

24.08.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) ve Gölbaşı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Türkiye Serbest Uçuş Milli Model Uçak Şampiyonası ve Anadolu Kupası, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde yapıldı.

THK ve Gölbaşı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Türkiye Serbest Uçuş Milli Model Uçak Şampiyonası ve Anadolu Kupası Gölbaşı Yavrucuk Pisti'nde gerçekleştirildi. Yarışlarda 197 katılımcı, hazırladıkları model uçaklarla mücadele etti. Programa Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, THK Genel Başkan Vekili Mustafa San, Gölbaşı belediye Başkanı Fatih Duruay ve çok sayıda havacılık tutkunu katıldı. Oluşturulan hakem heyeti, en uzun süre havada kalma ve en uzak mesafe alma gibi kriterlerine göre model uçakları değerlendirerek puanlandırdı. THK Genel Başkan Vekili San, yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Serbest Uçuş Şampiyonası 4 branşta 77 sporcuyla 197 katılımcıyla gerçekleştirildi. Türk gençlerine havacılığı sevdirmek bizim misyonumuz ve bugün bu faaliyetlerden birisi yapıldı. Amatör ruhlu profesyoneller, kendinden sonra yetişecek gençlerin önünü açıyor. Yeni nesil arkadaşlarımıza takım dayanışmalarının ve takımdaşlığın örneklerini vermek için birlik beraberliğin örneklerini vermek için bu yarışmalar birliktelik oluyor."

Programda konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise, "Gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Gençlerimiz için yapılan tüm organizasyonlarda sonuna kadar destek olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından San, Başkan Duruay'a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi. Yarışma sonrasında yamaç paraşütü, moskito ve R/C model uçak gösterileri programa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. - Gölbaşıankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Milli Model Uçak Şampiyonası Gölbaşı'nda Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement