Türkiye, Minderde Dünya Üçüncüsü Oldu - Son Dakika
Spor

Türkiye, Minderde Dünya Üçüncüsü Oldu

Türkiye, Minderde Dünya Üçüncüsü Oldu

Özbekistan’da sona eren Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde mindere çıkan milli güreşçilerden 71 kiloda Yunus Özel, gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi olurken 98 kiloda Cenk İldem, bronz madalya elde etti ve dünya üçüncüsü oldu.

14.09.2014 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'da sona eren Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde mindere çıkan milli güreşçilerden 71 kiloda Yunus Özel, gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi olurken 98 kiloda Cenk İldem, bronz madalya elde etti ve dünya üçüncüsü oldu.

Gymnastics Palace Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda ay-yıldızlı mayo ile mücadele eden A Milli Grekoromen Güreş Takımı, Dünya Şampiyonası'nı 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı.

YUNUS, DÜNYA İKİNCİSİ OLURKEN CENK, BRONZ MADALYA KAZANDI

Gün boyunca kora kor mücadeleler ortaya koyan sporculardan 71 kiloda Yunus Özel, sabah seansında sırasıyla Meksikalı, Romen, Azerbaycanlı ve Ermeni rakiplerini mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Rus Chingiz Labazanov'a 3-1'lik skorla mağlup olan Özel, gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi oldu. 98 kiloda minderi titreten başarılı güreşçi Cenk İldem ise gündüz maçlarında Azerbaycanlı, Finli ve Estonyalı rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Alman sporcu Oliver Hassler'e 5-0 mağlup olan İldem, akşam seansında çıktığı 3-5 maçında bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

Dünya şampiyonasının son üç gününde boy gösteren grekoromen güreşçilerden 130 kiloda Rıza Kayaalp ve 71 kiloda Yunus Özel, gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi oldular. 80 kiloda Selçuk Çebi ile 98 kiloda Cenk İldem ise, bronz madalyayı boynuna geçirerek kürsünün üçüncü sırasında yer aldılar. Şampiyonayı 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan A Milli Grekoromen Güreş Takımı, elde ettiği 35 puanla takım klasmanında dünya üçüncüsü oldu ve büyük bir başarının altına imza attı.

GÜREŞÇİLERİ İLK TEBRİK EDEN, BAKAN KILIÇ VE BAŞKAN YERLİKAYA OLDU

Grekoromen stil müsabakalarını, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ile Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener yerinde takip etti. Güreş federasyonuna, sporculara, teknik ekiplere ve emeği geçen herkese teşekkür eden Bakan Akif Çağatay Kılıç, Türk güreşinin geleceğinin çok parlak olduğunu ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise, madalya kazanan ve mücadele eden sporcuları tebrik ederek kendilerine başarılarının devamını diledi.

DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA TOPLAM 9 MADALYA

Özbekistan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda güreş milli takımları, 1 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı. Grekoromen stilde kazanılan madalyalar ile birlikte serbest stilde 125 kiloda Taha Akgül, altın madalya, 70 kiloda Yakup Gör gümüş madalya, 97 kiloda Şamil Erdoğan ve 86 kiloda Selim Yaşar bronz madalya elde ettiler. Kadınlarda ise Elif Jale Yeşilırmak, bronz madalyanın sahibi olmuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye, Minderde Dünya Üçüncüsü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement