Türkiye, "Mıpcom-Dünya Eğlence İçerik Pazarı Fuarı"Na, 'Onur Konuğu' Olarak Katılacak - Son Dakika
Güncel

Türkiye, "Mıpcom-Dünya Eğlence İçerik Pazarı Fuarı"Na, 'Onur Konuğu' Olarak Katılacak

Türkiye, "Mıpcom-Dünya Eğlence İçerik Pazarı Fuarı"Na, \'Onur Konuğu\' Olarak Katılacak

Türkiye, Fransa'nın Cannes şehrinde 5-8 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek "MIPCOM-Dünya Eğlence İçerik Pazarı Fuarı"na, 'Onur Konuğu Ülke' olarak katılacak.

04.06.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Fransa'nın Cannes şehrinde 5-8 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek "MIPCOM-Dünya Eğlence İçerik Pazarı Fuarı"na, 'Onur Konuğu Ülke' olarak katılacak.

İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) televizyon sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, fuar süresince düzenlenecek etkinliklere ilişkin bilgiler paylaşıldı. Eminönü'ndeki İTO binasında yapılan basın toplantısına, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, fuar organizatörü Reed Midem şirketi adına Ted Baracos, TRT TV Departmanı Başkanı Mehmet Demirhan ile oyuncular Burcu Kara, Tamer Yiğit, Vilma Elles ve İsmail Filiz katıldı.

TV SEKTÖRÜ TEK BAŞINA BİRÇOK SEKTÖRÜ HAREKETE GEÇİRME GÜCÜNE SAHİP

Toplantının açılış konuşmasını yapan İbrahim Çağlar, İTO olarak MIPCOM'a 2011 yılında katılmaya başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

'Ama bu yıl farklı bir anlamı var. Bu sene biz MIPCOM'un onur konuğuyuz. Gecen sene düzenlenen fuarda 'Onur Konuğu' protokolüne imza attık ve sektörün ileri gelenleriyle el ele çalışarak, bundan önce olduğu gibi güçlü bir etkinlik sergilemeye çalışıyoruz. Televizyon sektörü tek başına birçok sektörü harekete geçirme gücüne sahip. Katma değeri gerçekten çok yüksek. Ülkelerin potansiyelini göstermek ve ülkeleri tanıtmak adına çok çok önemli bir rol oynuyor. Bir dizi gösterildiği yerlerde dizinin çekildiği ülke için çok büyük katma değer sağlıyor. Biz iş dünyasının temsilcileri olarak her sektörü önemsediğimiz gibi bu sektörü de çok önemsiyoruz. İTO olarak bu sektöre çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Çünkü bu sektör artık gelişmeye ve güçlenmeye başladı"

MIPCOM fuarında 300 metrekare çadırları olacağını belirten Çağlar, 'Firmalarımızın ürünleri bu çadır içerisinde sergilenecek. Bununla birlikte bir Türkiye çadırı olacak. Bu çadırda da yine Türkiye'yi İstanbul'u anlatacağız" diye konuştu.

TÜRK DİZİLERİNİN 400 MİLYON İZLEYİCİYE ULAŞMASINDAN GURUR DUYUYORUZ

Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, hizmet sektörünün artık mal sektörünün önünde bir artış gösterdiğini söyledi. Ekonomi Bakanlığı olarak film, televizyon ve eğlence sektörüne ayrı bir önem verdiklerini belirten Öztürk, 'Dizilerimizin 70'in üzerinde ülkede yaklaşık 400 milyon izleyiciye ulaşmasında biz ülke olarak gurur duyuyoruz. Türk dizileri, Ortadoğu'dan Balkanlara, Afrika'dan Uzak Doğu ile Asya'ya, Latin Amerika'ya kadar birçok ülkede gösteriliyor. Bu başarılar, Bakanlığımız gibi sektörü destekleyen tüm kurum ve kuruluşları yeni destek açılımları konusunda da harekete geçiriyor" dedi.

TÜRKİYE'NİN MIPCOM'DA ONUR KONUĞU OLACAĞINI DUYDUĞUMDA YÜREĞİM HOPLADI

Oyuncu Vilma Elles de, dünyanın yarısının Türk dizilerinin ne kadar güzel olduğunun farkında olduğunu söyleyerek, 'Türkiye'nin MIPCOM'da 'Onur Konuğu Ülke' olacağını duyduğumda yüreğim hopladı. Çünkü bu, biz sanatçılar için olimpiyat düzenlemek gibi bir şey. 2015'de Türk dizilerini herkes görecek. Herkes Türk dizilerini izlesin, çünkü şu ana kadar dünyanın yarısında çok büyük bir tutku ve heyecan yaratmıştır. Artık bütün dünyada inşallah" dedi.

BİZ KÖLE İSAURALAR, MARİMARLARLA BÜYÜDÜK, ŞİMDİ ONLARIN ÇOCUKLARI BİZİM DİZİLERİMİZLE BÜYÜYOR

Burcu Kara da, 'Biz çocukken Köle İsauralar, Marimarlarla büyüdük. Şimdi onların çocukları bizim dizilerimizle büyüyor. Bu, acayip, değişik bir duygu. Bu işin içinde olmak da ayrıca çok haz veren bir şey. Hele Cannes gibi tüm dünyada sanatla, festivalle adını duyurmuş bir şehirde, bir cemiyette, bir törende onur konuğu sıfatıyla yer almak ülkem adına, sektörüm adına ve benim adıma gerçekten onur verici bir şey. Bundan sonra her şeyin büyüyerek, çok daha güzel çok daha profesyonelce süreceğine inanıyorum" dedi.

MIPCOM 2015

MIPCOM 2015 çerçevesinde, Türk televizyon sektörüne yönelik konferanslar ve ikili görüşme organizasyonları düzenlenecek. 'Onur Konuğu Türkiye' projesi, İstanbul Ticaret Odası koordinasyonunda Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle gerçekleştiriliyor. TRT, ATV, Kanal D, Tims Prodüksiyon, Global Agency, ITV-Intermedya, Calinos Entertainment ve Ay Yapım, MIPCOM'a katılacağını açıklayan kurum kuruluşlar arasında bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye, 'Mıpcom-Dünya Eğlence İçerik Pazarı Fuarı'Na, 'Onur Konuğu' Olarak Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Bilim İnsanları, Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Bulunduğunu Ortaya Koydu
    11:20 Türk Bilim İnsanları, Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Bulunduğunu Ortaya Koydu

    Gazi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi tarafından yapılan bilimsel çalışma, günlük yaşamda kullanılan plastik ürünlerin Alzheimer, MS, inme gibi hastalıklarda etkili olup olmadığını araştırıyor. Çalışmada, beyin hücrelerinde mikroplastiklerin bulunduğu tespit edildi ve bu durumun sağlık üzerindeki etkileri incelenecek. Araştırmanın sonuçları, farklı uzmanlık alanlarında yeni çalışmalara ışık tutacak.

  • Didim'de Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı
    11:19 Didim'de Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranması bulunan A.Ç. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, adli işlemlerinin ardından Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerini kabul etti
    11:19 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından göreve başlayan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Makar ve üyelerini makamında kabul etti. Vali Ünsal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Genel Meclisi üyelerini tebrik etti ve başarılar diledi. İl Genel Meclisi Başkanı Makar ise Vali Ünsal'a teşekkür ederek, ilin kalkınması ve gelişmesi için çalışacaklarını belirtti.

  • Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    11:18 Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Dörtyol ilçesinde 1 ay hapis cezası ile aranan E.E. gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi.

  • Büyükelçiler, AA'nın İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını ortaya koyan belgeselini tebrik etti
    11:18 Büyükelçiler, AA'nın İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını ortaya koyan belgeselini tebrik etti

    Anadolu Ajansı'nın (AA) İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortaya koyan 'Kanıt' belgeselinin galasına katılan büyükelçiler, AA'yı tebrik ederek, Gazze'deki insani krize dikkati çekti. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin ve Dominik Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora, 'Kanıt' belgeselinin gala gösteriminde AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

  • Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde muhtarlar mazbatalarını aldı
    11:18 Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde muhtarlar mazbatalarını aldı

    Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında mahalle veya köy muhtarlığı seçimlerini kazanan muhtarlar mazbatalarını aldı. Şuhut'un Bademli köyünde gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Arife Başyiğit tarihi bir başarıya imza attı ve köyün ilk kadın muhtarı oldu. Başyiğit, mazbatasını alır almaz köyünün yol ve güvenlik kamerası sorunlarını çözmek için çalışmalara başladı.

  • Arnavutköy'de minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
    11:16 Arnavutköy'de minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

    Arnavutköy'de servis minibüsü ile bir otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Boğazköy - Bolluca yolu uzun süre trafiğe kapalı tutuldu.


Advertisement