"Batıyı Doğuya, Doğuyu Batıya Ancak El Vererek Kaynaştırırız" - Son Dakika
Yerel

"Batıyı Doğuya, Doğuyu Batıya Ancak El Vererek Kaynaştırırız"

"Batıyı Doğuya, Doğuyu Batıya Ancak El Vererek Kaynaştırırız"

Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Akdeniz, "Batıyı Doğuya, Doğuyu Batıya ancak el tutarak el vererek kaynaştırırız." dedi.

13.09.2014 16:14  Güncelleme: 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 13. İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısı, Muş'ta yapıldı.

Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, çözüm süreciyle ülkede çok güzel değişimler yaşandığını belirterek, bölgede atılan en önemli adımın kardeşlik hukukunun geliştirilmesi projesi olduğunu söyledi.

Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ise muhtarlığın Türk toplumunun vazgeçilmez unsuru olduğunu belirtti.

Bir toplumda huzur ve barışın, demokrasi çatısı altında mümkün olduğunu ifade eden Akdeniz, "Farklılıklarımız düşünsel kumaşlarımızın zenginlikleridir. Bu renk ve desenler toplum oluşumuzun bir göstergesidir. Karşı renge saygılı durmayı becerdiğimiz sürece her türlü barışın sağlanabileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Akdeniz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Batıyı-Doğuya, Doğuyu-Batıya ancak el tutarak el vererek kaynaştırırız. Siyasi çözümler ancak el tutarak çözülür. Biz muhtarlar konfederasyonu olarak o eli ilk tutan birliğiz. Türkiye'de asla gözyaşının olmayacağı bir cumhuriyete doğru ilerliyoruz. Çünkü bu topraklarda bin yıldan beri beraberiz. Bizim dostluğumuzu asla kimse bozamaz."

"Barış zordur, kavga çok kolaydır"

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise bu coğrafyada çok uzun yıllar büyük bir kavgadan sonra bu günlere gelindiğini belirterek, "Bu kavgada çok ağır bedeller ödendi. Bu bedelleri öderken bir gün bu noktada buluşacağımızı biliyorduk. Bu topraklarda barışı halka armağan edeceğiz dediğimizde dokunulmazlıklarımız kaldırılıyordu, tutuklanıyorduk. Uzun yıllar cezaevinde kalıyorduk. Barış zordur, kavga çok kolaydır. Umutlarımızı kırmayacağız. Umutlu olacağız, bu topraklarda birlikte yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

"Kim ki bugün barışa katkı sunuyorsa barışın mimarı kimse Allah hepsinden razı olsun" diyen Sakık, barış sürecini önemsediğini belirtti.

Herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi durumunda halklar arası herhangi bir sorun olmadığını belirten Sakık, "Bizim birbirimizle ne sorunumuz olabilir. Eğer biz gerçekten iyilerin ırkındansak biz soy ağacı peşinde olmayacağız" dedi.

Sakık, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Anıtkabir'de yaptığı konuşmasını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Sayın cumhurbaşkanımızın yeniden seslendirdiği 1920 ruhunun, 2015 seçimleri sonrası oluşturulacak Anayasa'yla, Kurtuluş Savaşı'nda el ele tutuşan ve bir daha dönmeyen o kahramanların ruhuyla bu ülkede barışın inşa edileceğine inanıyorum. Çünkü başka bir şansımız yok. Biz bu topraklarda barışı ve kardeşliği sağlamak için mecburuz. Hepimiz bu konuda sorumluluklarımızı yerine getirirsek eminim ki aşamayacağımız hiçbir şey yoktur."

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya da muhtarların toplumsal barışa katkısının diğer sivil toplum kuruluşlarından fazla olduğunu belirterek, "Sizler hiçbir siyasi partiden aday olmadan seçilen tek demokratik sivil temsilcilersiniz" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda, Öğretmenevi önünde fotoğraf çektiren muhtarlar, çözüm sürecine destek olmak ve barış için gökyüzüne güvercin uçurdu. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Batıyı Doğuya, Doğuyu Batıya Ancak El Vererek Kaynaştırırız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement