Türkiye'nin 3. Kadın Valisi Yasemin Özata Çetinkaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin 3. Kadın Valisi Yasemin Özata Çetinkaya Açıklaması

Valiler Kararnamesi ile Sinop Valiliği’ne atanan Yasemin Özata Çetinkaya, "Türk toplumunda kadının çok önemli yeri vardır.

19.02.2015 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valiler Kararnamesi ile Sinop Valiliği'ne atanan Yasemin Özata Çetinkaya, "Türk toplumunda kadının çok önemli yeri vardır. Şu an son yaşananlar bunu gölgeleyemez" diyerek, kendisinin Kaymakamlık kökenli meslekten gelen ilk vali olduğunu söyledi.

Talas Kaymakamlığı'ndan Sinop Valiliği'ne atanan Türkiye'nin 3. kadın valisi olan Yasemin Özata Çetinkaya, "Kadınlarımız toplumun yüzde 50'sini oluşturuyor. Böyle sayısal bir büyüklükle birlikte Türk toplumunun tarihinde de kadınların çok önemli bir yarı var. Bu yeri yadsınamaz. Şu anda yaşananlar bunu gölgeleyemez. Kadınlar Türk toplum yapısında çok önemli bir faktör olmuştur. Bu önemini de hala devam ettirecektir diye düşünüyorum. Bu anlamda yaşanan örnekler, bu genel anlayışla ilgili örnek teşkil etmez diye düşünüyorum. Böyle bir göreve layık görüldüğüm için çok büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bize güvenip bu görevi layık görenlere sonuna kadar mahcup olmadan görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım" dedi.

Çetinkaya açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Kaymakamlık mesleğinde 19 yıldır çalışıyorum. Burası il olarak 6. ilçe olarak Talas 7. görev yerimdi. Kaymakamlık sürem boyunca devam ettirmeye çalıştığım bir idarecilik anlayışım oldu. Kişiliğim ile bağlantılı olarak geliştirdiğim. Bunu iyi yaptığımı düşünen amirlerim beni bu göreve layık gördüler. Valilikte de inşallah bu çizgiyi bozmadan devam ettirmek istiyorum.

Biz mesleğe girdiğimiz ilk yıllarda ilk başta bayan valimiz Lale Aytaman görevdeydi. O zaten bir idolümüzdü. Bizim meslekte kaymakamlığa giren herkesin valilik gönlünde yatan bir aslandır. Tabi sayısal da bir gerçek var. Her kaymakam valilik alamayabiliyor. Bu anlamda her ne kadar gönlümüzde yatan bir aslan da olsa sayısal gerçeklikler halinde olamayacağını da düşünmüşüzdür. Lale hanım da sabah beni aradı. ilk arayanlardan biri de oydu. Kendisine teşekkür ediyorum. Onların açtığı yolda ilerleyeceğim. Görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağımı kendisine de söyledim.

Türkiye'nin üçüncü kadın valisi değil, kaymakam kökenli meslekten gelen bir vali olarak da ilkim ben. 1996 yılında kaymakamlık görevine başladığımda Türkiye'nin 7. kaymakamıydım. O dönemde sayın Valim Lale hanım vardı ama o dönem daha meslekten kaymakam bayan valilik yapacak kıdeme gelmemişlerdi. Bizim meslekte en az 15 yıl kaymakamlık yapmanız gerekiyor. Öyle bir kıdemde kaymakamımız yoktu. Ne kadar güzel ki ben Türkiye'nin 7. kaymakamı olarak bu kıdeme ulaştım ve göreve layık görüldüm." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin 3. Kadın Valisi Yasemin Özata Çetinkaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement