Türkiye'nin 3'ncü Lojistik Osb'si Samsun'da Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin 3'ncü Lojistik Osb'si Samsun'da Kuruluyor

Türkiye\'nin 3\'ncü Lojistik Osb\'si Samsun\'da Kuruluyor

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye'nin 3'üncü 'Lojistik Organize Sanayi Bölgesi'nin 40 milyon euro'luk AB hibesi ile Samsun'a yapıldığını söyledi.

16.11.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye'nin 3'üncü 'Lojistik Organize Sanayi Bölgesi'nin 40 milyon euro'luk AB hibesi ile Samsun'a yapıldığını söyledi. Başkan Yılmaz, "Şu an Türkiye'de 3 tane lojistik OSB'den bir tanesi 40 milyon euro'luk AB hibesi ile Samsun'a yapılıyor. Lojistik Köy, Samsun'un ekonomik anlamda tarihini değiştirecek projelerden birisi. Aynı zamanda 5 bin vatandaşımıza da istihdam kapısı olacak" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde Tekkeköy İlçesi'ne bağlı Aşağıçinik Mahallesi'ndeki 680 dönümlük arazide kurulan, yüzde 35'i tamamlanan ve 2017'de hizmete açılması planlanan Lojistik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Yılmaz şunları söyledi:

"Samsun Lojistik OSB, 680 dönümlük arazide kuruluyor. Bölge ve ülke ekonomisi için de önem taşıyan Lojistik Köy, kentin kalkındırmasında büyük rol oynayacak. Lojistik Köy, Samsun'un ekonomik anlamda tarihini değiştirecek projelerden birisi. Bu yatırım, şehrimizi Orta Asya, Orta Doğu ve Kafkas ülkelerine açılan ithalat ihracat kapısı haline getirecek. Samsun artık topyekün kalkınma yolunda sahip olduğu bölgesel avantajları en iyi şekilde kullanıyor. Lojistik köy de büyük bir fırsat. Aynı zamanda 5 bin vatandaşımıza da istihdam kapısı olacak."

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin 3'ncü Lojistik Osb'si Samsun'da Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement