Türkiye'nin Biyoçeşitliliği Tema Parkuru'nda - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Biyoçeşitliliği Tema Parkuru'nda

EXPO 2016 Antalya Alanı'nda yer alacak 150 metre uzunluğundaki Türkiye Biyoçeşitlilik Tema Parkuru'nun yapımına başlandı.

07.07.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EXPO 2016 Antalya'da biyoçeşitlilik çalışmalarına bir yenisi eklendi. Sergi alanında tek katlı olarak planlanan ve 3 bin metrekare kapalı alana sahip, 150 metre uzunluğundaki Biyoçeşitlilik Tema Parkuru bir sunum parkuru olacak. Yukarıdan bakıldığında solucanı andıran parkur, kuzeyde Avrupa- Sibirya Flora Bölgesi, ortada İran- Turan Flora Bölgesi ve güneybatıda kurak ve yarı kurak çöl alanlarının da dâhil olduğu büyük Akdeniz Bölgesi olmak üzere Anadolu'da bulunan üç biyocoğrafik bölgeye ayrılarak planlandı.

Parkurda, uygun iklim koşulları oluşturularak Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi gibi Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden bitkiler sergilenecek. Biyoçeşitlilik Tema Parkuru'nda ayrıca Türkiye'de ve dünyada bulunan endemik bitki türlerinden de örnekler yer alacak.

Bir bölümü açık olacak kıvrımlı tünel, 80 metre boyunca yarı açık yolda sıcak iklimde, 50 metre boyunca yarı açık yolda ılıman iklimde ve 50 metrelik kapalı alanda soğuk iklimde aralıksız yürüyüş yapılabilmesine olanak sağlayacak. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, bin 121 dekarlık EXPO 2016 Antalya alanında ülke bahçeleri, EXPO Kulesi, Çocuk Adası'nın yanı sıra ilgi çekecek en önemli merkezlerden birinin de Biyoçeşitlilik Tema Parkuru olacağını söyledi. Genel Sekreter Suiçmez, EXPO 2016 Antalya'nın 4 alt temasından birinin biyoçeşitlilik olduğunu hatırlatarak; "Türkiye'nin ve EXPO 2016'ya ev sahipliği yapan Antalya'nın sahip olduğu endemik bitki türlerinin de tanıtılabilmesi açısından bu parkur çok önemli" dedi. Aralık ayında tamamlanması planlanan Biyoçeşitlilik Tema Parkuru yaklaşık 12 milyon TL'ye mal olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Biyoçeşitliliği Tema Parkuru'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement