Türkiye'nin Ege'de İlan Ettiği Notam'ı Geri Çekmesi Rum Basınında - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Ege'de İlan Ettiği Notam'ı Geri Çekmesi Rum Basınında

Ali RUHLUEL/LEFKOŞA/DHA - Türkiye'nin askeri manevralar icra etmek üzere 2 Mart ile 31 Aralık tarihleri arasındaki dönem için Ege Denizi'nde ilan ettiği ve Yunanistan'ın tepki gösterdiği NOTAM'ı geri çekmesi Rum basınında da geniş yer buldu.

03.03.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali RUHLUEL/LEFKOŞA/ DHA - Türkiye'nin askeri manevralar icra etmek üzere 2 Mart ile 31 Aralık tarihleri arasındaki dönem için Ege Denizi'nde ilan ettiği ve Yunanistan'ın tepki gösterdiği NOTAM'ı geri çekmesi Rum basınında da geniş yer buldu. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve siyasi partiler Türkiye'yi eleştiren açıklamalar yaptı.

Güney Kıbrıs Rum kesiminde yayınlanan Simerini gazetesi haberini "NOTAM: Türk Geri Çekilmesinin Perde Arkası... Türkler Kabul Edilemez Bağlamayı İki Aşamada Geri Çekti... Bir Sonraki Hareketleri Bekleniyor... Türkiye'yi Havadaki Tehlike 'Yaktı'... ICAO Ege'de, Ukrayna'daki Gibi Bir 'Kırmızı Bölge' İstemiyor" başlık ve spotlarıyla aktardı.

ANASTASİADİS "ÇİFTE STANDARTTAN" ŞİKAYET ETTİ SİYASİ PARTİLER İSE YUNANİSTAN'LA ORTAK MİLLİ CAYDIRMA POLİTİKASI ÖNERDİ

Gazete Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve siyasi parti başkanları tarafından yapılan tepki açıklamalarını ise "Anastasiadis: Çifte Standart Politikası İzlenemez" başlığı altında toparladı. Habere göre Türkiye'yi "yeni oldubittiler yaratmaya çalışmakla" suçlayarak bunun "AB'yi, NATO'yu ve BM'yi düşündürmesi gerektiğini" savunan Anastasiadis, "Çifte standart politikası izlenemez. Başka olaylara büyüteçle bakılırken bazı hareketler eleştirisiz bırakılamaz" iddiasında bulundu. Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis "Türkiye'nin yeni meydan okuması yalnız bizi kaygılandırmamalı, ortaklarımızı ve bölgedeki istikrar ve güvenlikle ilgilendiren herkesi kaygılandırmalı" dedi. Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Türkiye'nin Ege'deki tavrının "kararlı bir diplomatik tepki gerektirdiğini" savunarak "Helenizm bütün kademeleriyle teyakkuza geçmeli" dedi. DİSİ bu sefer meselenin AB'yi de ilgilendirdiğini, bu nedenle AB'den Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a destek belirtmesini beklediklerini açıkladı. AKEL uluslararası toplumdan gerekli hassasiyeti göstermesini beklediğini açıklarken DİKO NOTAM'ın "Türkiye'nin gerçek niyetini gösterdiğini, bu tavrın ancak Türkiye'ye ağır bedeller yaratacak siyasi önlemlerle göğüslenebileceğini" savundu. EDEK "Türkiye bizim tarafın verdiği siyasi avantajları kullanarak taleplerini sürekli artırıyor" dediği açıklamada Rum ve Yunan hükümetlerinin "ortak bir milli politika oluşturmak zorunda olduğunu" savundu. Bu çerçevede Yunanistan Başbakanına ve Rum Ulusal Konseyi'ne, milli bir politika belirlemek üzere, uzmanların katılacağı bir düşünce havuzu oluşturulması önerisinde bulundu. Ekologlar ve Çevreciler Hareketi, Türkiye'nin "bölge çiftliğiymiş gibi davrandığını" savunarak Rum ve Yunan hükümetlerinin buna karşı ortak hareket etmesi gerektiğini, 'uslu çocuk' mantığı yerine talepkar bir politika izlemeleri gerektiğini savundu. EURO.KO Rum ve Yunan hükümetlerinin işbirliği yaparak "caydırıcı hareketler planlamaları" gerektiğini öne sürerken Vatandaşlar İttifakı Rum ve Yunan hükümetlerinin "Türk projelerini alaşağı edecek kapsamlı bir strateji belirlemesi gerektiğini" öne sürdü.

Diğer bir gazete Fileleftheros ise "Ankara NOTAM'ı İptal Etti... Yoğun Yunan Tepkisi Sonuç Verdi, NATO Bile Rahatsız Oldu... Türkiye Baskılar Üzerine Geri Çekildi... Başkan Anastasiadis Çifte Standart Politikasından Şikayet Etti... Partiler Atina ile Koordinasyon İstiyor" başlık ve spotlarını kullandı.

Politis haberini "Ankara NOTAM'ını Topladı... Ege'deki Türk Çabukluğu Birkaç Saat Sürdü", Alithia "Türkiye Tahrikkar NOTAM'ı Geri Çekti" ve Haravgi "Ankara Ege'nin Yarısını Bağladığı NOTAM'ı Geri Çekti" başlığını attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Ege'de İlan Ettiği Notam'ı Geri Çekmesi Rum Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement