Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri Belli Oldu, KOÇ Holding Birinci - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri Belli Oldu, KOÇ Holding Birinci

Capital ve Spring Professional işbirliğinde gerçekleştirilen "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2015 araştırmasında KOÇ Holding birinci oldu.

29.04.2016 11:22  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Capital ve Spring Professional işbirliğinde gerçekleştirilen " Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2015 araştırması kapsamında iş dünyasını temsilen 700'ün üzerinde şirketten 1.602 yöneticiye ulaşıldı. 3 ay boyunca saha çalışması süren araştırma, CAWI (bilgisayar destekli web görüşmesi) araştırma tekniğiyle yapıldı. Türkiye'nin en beğenilen 20 şirketi, araştırmaya katılan tüm iş dünyası temsilcilerinin görüşleri üzerinden hesaplanırken 36 sektörün en beğenilen şirketleri de sadece ilgili sektörün temsilcilerinin yanıtlarıyla belirlendi. 2015 yılı Türkiye'nin 'En beğenilen şirketi' ödülünü Koç Holding aldı. Turkcell ikinci, Arçelik de üçüncü oldu."Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2015" araştırmasında dereceye giren şirketler, Four Seasons Bosphorus İstanbul Otel'de düzenlenen özel bir gecede ödüllendirildi.

Capital Dergisi'nin büyük araştırması "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri", 15'inci kez yapıldı. Capital'de yayınlanan dev araştırmada Türkiye'nin en beğenilen ilk 20 şirketi ve 36 sektörün en beğenilen ilk 3 şirketi açıklandı. Ödül töreninde Türkiye'nin en beğenilen ilk 3 şirketine ve 36 sektörün birincilerine ödülleri takdim edildi

"ÇOK ÇALIŞANININ OLMASI, HIZLI BÜYÜMESİ BU İŞ İÇİN YETERLİ DEĞİL"

Geceye, Capital ve Ekonomist dergilerinin Yayın Direktörü Rauf Ateş, Adecco Doğu Avrupa Bölge Direktörü Tibet Eğrioğlu, T-System Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu, Spring Professional Genel Müdürü Genel Müdürü Zeynep Kamışlı'nın da aralarında bulunduğu iş dünyasından birçok isim katıldı. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş; "Bu araştırma ve benzeri araştırmaları yaparken en önemli zorluğumuz, anlatmakta zorlandığımız konu şirketlerin araştırmanın içeriğini, sonuçlarını, nereden gelip nereye gittiğini bazı şirketlerin tabi anlamakta zorluk çekmeleri. Bir şirketin çok büyük olması, çok iyi ihracat yapması, çok çalışanının olması, hızlı büyümesi bu iş için yeterli değil. Artık yeni nesil bir şirket, yeni nesil insan kaynakları olduğu dönemde değerlendirmeye katılan iş dünyası, halkla da yapsanız farklı şeylere bakıyor. Geçenlerde gördünüz sevgili Hamdi Ulukaya iki bin kişiyi şirketine ortak yaptı. Ortak yapmakla kalmadı bunun iletişimini dünya çapında da yaptı. Yani ortak yapıp içeride de tutabilirsiniz o zaman bunun kimseye yararı olmaz. Bazen dostlar diyorlar ki, biz çok şey yapıyoruz ama ben 25 yıldır bu işin içindeyim duymuyorum. Benim de hatam olabilir ama iyi bir iletişimi de yapmak lazım" diye konuştu.

"LİDER İLETİŞİMİ YAPIYORLAR, YAPTIKLARINI İYİ ANLATIYORLAR"

Ateş sözlerine şöyle devam etti: "Buraya çıkan şirketlerin CEO'ları, patronlarının yaptıkları güzel bir şeyde var. Lider iletişimi yapıyorlar, yaptıklarını iyi anlatıyorlar. Liderin özelinde basınla ve bu tip toplantılarda sergileyebiliyorlar. Çalışan memnuniyetine çok önem veriyorlar, iletişime çok önem veriyorlar. Dolayısıyla bu araştırmalara bakarken, biz yayınladığımızda okurken, başka şirketleri değerlendirirken sadece şirketin içinde ne var diye bakmamak, biraz dışarıya da bakmakta, başarılı olanların ne yaptıklarını algılamakta da fayda var. O nedenle de belki gelecek yıllarda biraz bu töreni, biraz daha fazla paylaşıma dayalı, biz burada hızlı şekilde ödülleri veriyoruz ama deneyimleri çok dinlemiyoruz. Biraz deneyimleri paylaşmakta fayda var."

EN BEĞENİLEN ŞİRKET: KOÇ HOLDİNG

Türkiye'nin en beğenilen şirket ödülünü Koç Holding adına CEO Levent Çakıroğlu, Capital ve Ekonomist dergilerinin Yayın Direktörü Rauf Ateş ve Adecco Doğu Avrupa Bölge Direktörü Tibet Eğrioğlu'nun elinden aldı. Çakıroğlu ödül sonrası yaptığı konuşmada, "Koç Holding'in en beğenilen şirketi seçilmesinde katkısı olan herkese, Capital Dergisi yönetimine, ekibine, sponsorlara içtenlikle teşekkür ediyorum. Ödül alan tüm şirketleri candan tebrik ediyorum. Koç topluluğu olarak yaptığımız her işte en iyiyi hedefliyoruz. Hem ticari faaliyetlerimizde hem toplumsal faaliyetlerimizde çıtayı daima yüksekte tutuyoruz. Uzun vadeli stratejik bakış açımız, kurum kültürümüz ve evrensel değerler ana çıpalarımız. Bunlarında hem iş performansımıza ve hem de itibarımıza olumlu bir şekilde yansıdığını görmekten de mutluluk duyuyoruz. Bu noktada kısa süre önce ve çok zamansız kaybettiğimiz Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Mustafa Koç'u anmak istiyorum. Kendisi liderliğiyle, vizyonuyla, hayırseverliğiyle ve hepsinden de önemlisi insani değerleriyle silinmeyecek izler bıraktı. Bu vasıflarındaki samimiyet ve sahicilik toplumun çok geniş kesimlerince fark edildi, takdir edildi. Buna vefatından sonra hep birlikte tanık olduk. Hiç şüphesiz ki Koç Holdingin itibarında Mustafa beyin şahsında vücut bulan bu özelliklerin çok büyük katkısı var. Ben bu vesileyle kendisini rahmetle, saygıyla ve çok büyük bir özlemle anıyorum" dedi.

EN BEĞENİLEN 2'İNCİ ŞİRKET: TURKCELL

En beğenilen 2'inci şirket olan Turkcell adına ödülü Kurumsal İletişim Müdürü Levent Kadagan, T-System Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu ve Capital Dergisi Yayın Yönetmeni Sedef Seçkin Büyük'ün elinden aldı. Kadagan, "Bu araştırmada bu güzel gecede emeği geçen herkese Turkcell ailesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Capital, Türkiye'nin en beğenilen şirketler araştırması kuşkusuz Türkiye'nin en saygın, en önemli ödüllerinden birisi. Dolayısıyla her markanın aslında rüyası bu listede yer almak. Turkcell olarak biz bu listede yer almaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz. Bu sene ödül alan diğer şirketleri tebrik ediyorum" dedi.

EN BEĞENİLEN 3'ÜNCÜ ŞİRKET: ARÇELİK

Türkiye'nin en beğenilen 3'üncü şirketi olan Arçelik adına ödülü Genel Müdür Hakan Bulgurlu, Capital Dergisi Yayın Yönetmeni Sedef Seçkin Büyük ve MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu'nun elinden aldı. Ödülün ardından konuşan Bulgurlu, "Bu ödülü işini aşkla yapan 27 bin Arçelik çalışanı adına alıyorum. Bu değerli takdir için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tören, 36 ayrı sektörde ilk sırayı alan şirketlere ödül verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilmiyle sona erdi.

EN BEĞENİLEN ŞİRKETLER

Türkiye'nin En Beğenilen Şirketi: KOÇ HOLDİNG

Türkiye'nin En Beğenilen İkinci Şirketi: TURKCELL

Türkiye'nin En Beğenilen Üçüncü Şirketi: ARÇELİK

SEKTÖRLERE GÖRE "EN BEĞENİLENLER

Akaryayıt: OPET

Ambalaj: KOROZO

Aracı Kurumlar: GARANTİ YATIRIM

Bankacılık: GARANTİ BANKASI

Bilişim: MİCROSOFT

Bireysel Emeklilik: GARANTİ EMEKLİLİK

Bisküvi- Çikolata: ETİ GIDA

Boya: JOTUN

Cam/ Seramik: ŞİŞECAM

Çimento: AKÇANSA

Dayanıklı Tüketim: ARÇELİK

Demir Çelik: EREĞLİ DEMİR ÇELİK

Enerji: ENERJİSA

E- Ticaret: GİTTİGİDİYOR

Factoring: TEB FAKTORİNG

Hazır Giyim ve Mağazacılık: ITEX (ZARA)

İçeçek- Alkolsüz: MEY İÇKİ

İçecek - Alkolsüz: COCA-COLA TÜRKİYE

İlaç: NOVARTİS TÜRKİYE

Kargo-Nakliye-Lojistik: EKOL LOJİSTİK

Kişisel bakım ve kozmetik: UNİLEVER

Leasing: GARANTİ LEASİNG

Mobilya: DOĞTAŞ KELEBEK

Oluklu Mukavva: MODERN KARTON

Organize Perakende: MİGROS

Otel ve Konaklama: HİLTON

Otomotiv: MERCEDES-BENZ TÜRK

Reklam: MEDİNA TURGUL DDB

Sigorta: ALLIANZ SİGORTA

Süt ve Sütlü Mamüller: PINAR SÜT

Telekominikasyon: TURKCELL

Temizlik Ürünleri: UNİLEVER

Turizm ve Acente: ETS TUR

Tüketici Elektroniği: SAMSUNG

Yapı Malzemeleri: ECZACIBAŞI VİTRA

Yönetim Danışmanlığı: MCKINSEY

Türkiye\'nin En Beğenilen Şirketleri Belli Oldu, KOÇ Holding Birinci
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri Belli Oldu, KOÇ Holding Birinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • REST: BENCE BIM AS gidin oylama yapin. 2 1 Yanıtla
  • mustafa güneş: Bide şantiyecilere sorun bu soruyu 1 1 Yanıtla
  • gecicen: BIM niye yok. siyaset kokuyor. bim dunyada en iyiye giderken birakin bu isleri. insanlar yemez. 1 0 Yanıtla
  • 5761: EN KÖTÜLER NEREDE. 0 0 Yanıtla
  • REST: DIKKKAT EDIN HEPSI YA YAHUDI YAA ISBIRLIKCISI. BIM NIYE YOK. 0 0 Yanıtla
  • .: bunu seçenler jöle beyinli yiğit bulutun 5000 tüzel kişisi bu 5000 tüzel kişisi ülkenin kaymagının 100de 70sine sahip dogru mu anlamışız jöle beyinli ... 0 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Ülkeri de koymamışlar listeye neden acaba 0 0 Yanıtla
  • Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı
    20:13 Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte 626 yatırım projesi için toplam 98 milyar 971 milyon 148 bin 240 lira bütçe ayrıldığını bildirdi. Çiftçi, yapılan toplantıda kurum müdürlerine yatırımlar hakkında bilgi verdi ve projelerin gerçekleşme oranını açıkladı.

  • Fethiye'de Tarım ve Turizm Fuarı Açıldı
    19:59 Fethiye'de Tarım ve Turizm Fuarı Açıldı

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 12. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve 13. Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı başladı. Fuarda 100 firma yer aldı. Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ilçenin tarım ve turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, fuarın üretici ve tüketiciyi bir araya getirmenin önemine vurgu yaptı. Fuarlar, 19 Nisan'da sona erecek.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek
    19:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadeleye yönelik mesajlar vererek, yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini söyledi. Ayrıca, enflasyonun ücretli kesimlerde yol açtığı sıkıntıları bildiklerini ve popülist adımlardan uzak duracaklarını belirtti.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı
    19:56 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Ziyarette, Manisa'nın potansiyeli ve işbirliği konuları ele alındı.

  • Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu
    19:51 Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu

    Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün ekimi yeniden artış gösteriyor. Selendili çiftçiler, tütün fidelerini toprakla buluşturarak yoğun bir sezon geçiriyor. Tütün dikimleri yıl sonuna kadar sürecek ve üreticiler yüksek fiyatlar bekliyor.

  • Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak
    19:09 Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak

    Tesla'nın yeni ev enerji depolama sistemi Powerwall 3, önemli yeniliklerle birlikte geliyor. 11,5 KW gücünde sürekli bir güç çıkışına sahip olan cihaz, önceki modellere göre %130 daha fazla enerji sağlıyor. Ayrıca güneş panelleriyle tam entegre çalışabiliyor. Powerwall 3'ün fiyatı 9300 dolar olarak belirlenirken, invertersiz modelin daha uygun fiyatlı olacağı söyleniyor. Yeni nesil lityum demir fosfat pillere sahip olan cihaz, uzun bir kullanım ömrü sunuyor.

  • 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi
    19:04 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi

    Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, Eskişehir'de yaşanan kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, 2024 senesinin Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'ndeki üreticiler için çok sıkıntılı olacağını belirtti. Çelikoğlu, yetersiz yağışlar nedeniyle üreticilerin tedirgin olduğunu ve bu durumun tüketiciye de fiyat anlamında sıkıntı yaratacağını ifade etti.

  • Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Borcu 17 Milyar TL
    18:57 Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Borcu 17 Milyar TL

    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, göreve başladığı ilk gün maaş ödemesinde zorlandıklarını ve kredi çekerek maaş ödemesi yaptıklarını açıkladı. Belediyenin toplam borcu ise 17 milyar 80 milyon 45 bin 700 TL olarak belirlendi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapmayı Planlıyor
    18:55 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapmayı Planlıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönem ilk meclis toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması önergesi, değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe komisyonu ile Esnaf Komisyonuna sevk edildi.

  • Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor
    18:24 Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı. En düşük emekli maaşının 35 bin lira olmasını ve yoksulluk sınırına çıkarılmasını talep eden sendika, imzaları TBMM'ye gönderecek.

  • Van Valisi Ozan Balcı, OSB'deki Tekstil Fabrikalarını İnceledi
    18:08 Van Valisi Ozan Balcı, OSB'deki Tekstil Fabrikalarını İnceledi

    Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapımı devam eden tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu. Balcı, fabrikalar hakkında bilgi alarak istihdam konusunda önemli adımlar atıldığını ve hedeflerinin tekstilde 50 bin istihdam sağlamak olduğunu belirtti.


Advertisement