Türkiye'nin En Büyük 2. Şehitliği Edirne'de Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Büyük 2. Şehitliği Edirne'de Açıldı

Türkiye\'nin En Büyük 2. Şehitliği Edirne\'de Açıldı

Çanakkale Şehitliği’nin ardından Türkiye’nin en büyük ikinci şehitliği konumunda olan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, Edirne’de düzenlenen törenle açıldı.

22.05.2015 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Şehitliği'nin ardından Türkiye'nin en büyük ikinci şehitliği konumunda olan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, Edirne'de düzenlenen törenle açıldı. Türkiye'nin ikinci en büyük şehitliği olan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nde 52 bin Mehmetçiğin anısı yaşatılacak.

Edirne Sarayakpınar Yolu Kemer Dere mevkisinde bulunan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tugay Komutanı Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, il protokolü ve siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği açılış programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlik önünde askerlerden oluşan tören mangası, 3 el saygı atışında bulundu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, açılış öncesi yaptığı konuşmada, 52 bin şehit ve ismi tespit edilen 5 bin 5 şehit adına bu abidenin yapıldığını belirterek, "Zaman çok çabuk akıp gidiyor. Babam amcasının nerede şehit olduğunu bilemiyordu. Babam onu bilmeden bu dünyadan göçtü. Ama onun oğlu Edirne'ye vali oldu. Babamın amcasının burada metfun olduğunu öğrendim. Kayıtlardan bunu öğrenince kendimden geçtim" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nin Türkiye'nin Çanakkale'den sonra en büyük şehitliği olduğunu dile getirerek, "Türk milleti yiğit bir millettir, erkek bir millettir, bunu cinsiyet anlamında söylemiyorum, yürek anlamında söylüyorum. Kadınıyla, erkeğiyle erkek bir millettir Türk milleti" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar tören için hazırlanan 5 bin 5 karanfili abideye bıraktı. Yıllar sonra atalarının isimlerini şehitlikte bulan vatandaşlarda yaşadıkları mutluluğu ifade ederek, emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Açılış sonrası katılımcılara, Balkan harbi döneminde şehit olan askerlerin yemek menüsünde bulunan ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Büyük 2. Şehitliği Edirne'de Açıldı - Son Dakika

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement