Oltan Gıda, İtalyanlar'a Satıldı - Son Dakika
Ekonomi

Oltan Gıda, İtalyanlar'a Satıldı

Oltan Gıda, İtalyanlar\'a Satıldı

Türkiye'nin en büyük fındık ihracatçısı Trabzon merkezli Oltan Gıda, İtalyan Ferrero Grubuna satıldı.

07.07.2014 11:37  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük fındık ihracatçısı Trabzon merkezli Oltan Gıda, İtalyan Ferrero Grubu'na satıldı.

2002 yılından bu yana fındıkta ihracat şampiyonu olan, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında 55. sırada yer alan Oltan Gıda, Nutella ve Kinder'in üreticisi İtalyan Ferrero Grubu'na satılırken, satışın dünya fındık piyasasını ve çikolata sektörünü doğrudan etkileyeceği tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz fındık sezonunda 68 bin ton iç fındık ihracatı karşılığında yaklaşık 500 milyon dolar gelir sağlayan firma, Türkiye fındık ihracatının üçte birini tek başına gerçekleştiriyor. Şirketin Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 fındık kırma fabrikası, 2 iç fındık seçme tesisi ve fındık entegre tesisi bulunuyor. İtalyan şirketine satışı öncesinde de fındık satışının yüzde 70'ini yine Ferrero'ya yapan Oltan Gıda'nın satışı ile fındık ihracatında ilk sıra yabancı sermayenin eline geçmiş olacak.

Öte yandan Oltan Gıda'yı satın alan Ferrero dünyanın çikolata devi olarak biliniyor. Ferrero, geçen yıl dünya çapındaki 19. fabrikasını 300 milyon liralık yatırımla Manisa'da açmıştı. Ferrero Grubu bünyesinde Nutella ve Kinder markaları bulunuyor. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Oltan Gıda, İtalyanlar'a Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ufuk: satan satanaa..... Herşeyimiz satılık olmuş 0 0 Yanıtla

Advertisement