Türkiye'nin En Büyük Tarım Kongresi Edirne'de Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Büyük Tarım Kongresi Edirne'de Yapılacak

Türkiye\'nin En Büyük Tarım Kongresi Edirne\'de Yapılacak

Edirne'de 8-10 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek Balkan Tarım Kongresi, 700'den fazla katılımcıyla tarım sektöründe yapılacak en büyük bilimsel kongre olacak.

03.09.2014 10:36  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de 8-10 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek Balkan Tarım Kongresi, 700'den fazla katılımcıyla tarım sektöründe yapılacak en büyük bilimsel kongre olacak.

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenecek kongreye, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi, Bulgaristan Plovdiv Tarım Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi ile Yunanistan Trakya Demokritus Üniversitesi destek veriyor.

Diğer Balkan Üniversiteleri ve kuruluşlarının da işbirliğiyle, 8-10 Eylül 2014 tarihleri arasında Edirne'de düzenlenecek Balkan Tarım Kongresi için Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde son hazırlıklar tamamlandı.

Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya, Balkan Tarım Kongresi'nin sadece tarımda bilimsel anlamda işbirliğini artırmaya ve bilimsel konuları tartışmaya yönelik bir toplantı olmadığını belirtti.

Balkan coğrafyasının esas geçim kaynağının tarımsal üretim olduğuna dikkat çekerek, "Bu nedenle bölgesel ticareti artırmak, bölgenin öne çıkan ürünlerinde ve konularında yüksek potansiyelleri ortaya koymak çok önemliydi. Kongremiz bu amaçlara ulaşmaya doğrudan hizmet edecek" dedi.

Tarım sektörünün tüm alanlarında işbirliği imkanları oluşturularak, gerek üreticilerin, gerekse bu bölgede yaşayanların gelirlerini artıracak yeni çalışmaları ve politikaları belirlemeyi hedeflendiklerini belirten Kaya, "Bu nedenle kongremize dünyanın her yerinden yoğun bir ilgi var" dedi.

Kaya, kongrenin açılışı konusunda ise şu bilgileri verdi: "Kongremizin açılışında, tüm Balkan ülkelerinden temsilciler öncelikle kendi ülkelerinin tarımsal durumu ve potansiyellerini anlatan sunumlar yapacak. Daha sonra 22 davetli konuşmacı, yapılacak beş farklı oturumda tarla ve bahçe bitkileri, havyacılık ve gıda gibi konularda bilgiler verecek. Kongrede 160 dolayında bilim adamı ve araştırmacı ise kendi uzmanlık alanlarında sunumlar yapacak."

Ayrıca, 650 dolayında poster bildiri olmak üzere, kongrede toplam 830 adet bildirinin sunulacağını belirten Kaya, kongrenin 700'den fazla katılımcıyla, bugüne kadar Türkiye'de tarımsal alanda yapılan en büyük bilimsel toplantı olduğunu belirtti.

25 ülkenin üniversitelerinden 700'den fazla katılımcı Kongreye, Türkiye ve diğer Balkan ülkelerinin yanı sıra 25 farklı ülkeden çok sayıda üniversite, tarımsal kuruluşlarının temsilcileri ve öğretim üyeleri ile araştırmacılar katılacak. Balkan Tarım Kongresinde, araştırma enstitüleri ve ilgili kuruluşların stantlar açacağı ve Balkan bölgesinin tüm kurumlarının üst düzeyde temsil edileceği öğrenildi.

Balkan Tarım Kongresinin Onursal Başkanlıklarını Bulgaristan Tarım Bakanı ve Plovdiv Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dimitar Grekov, yine Bulgaristan'ın bir önceki Tarım Bakanı ve Stara Zagora Trakia Üniversitesinden Prof. Ivan Stankov, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek yapacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Büyük Tarım Kongresi Edirne'de Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement