Türkiye'nin En Havalı Fuarı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Havalı Fuarı

Türkiye\'nin En Havalı Fuarı

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de Havacılık Eğitim Fuarı düzenleyerek bir ilke imza atan Mavi Fuarcılık, bu yıl 17-18 Ekim'de ikincisini düzenlemeye hazırlanıyor.

20.08.2014 17:09  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mavi Fuarcılık, bu yılda geleceklerinden endişe eden lise ve üniversite öğrencilerini 17-18 Ekim’de ikincisi düzenlenecek IFTE’ye bekliyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de Havacılık Eğitim Fuarı düzenleyerek bir ilke imza atan Mavi Fuarcılık, ilgililere sektörde önemli yere sahip eğitim kuruluşları ile birebir görüşme ve yurt içi/yurt dışındaki alternatiflerle karşılaştırma yapabilme imkânı sağlıyor.

İstanbul öyle bir konuma sahip ki; 41 ülkeye 3 saatlik uçuşla, 53 ülkeye 4 saatlik uçuşla, 66 ülkeye ise 5 saatlik uçuşla varılabilen tek şehir. Dünyanın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yarısından fazlasının tam ortasında… Bu duruma ülkenin giderek kalkınmasını ve ekonomik iyileşmeleri de eklediğimizde ülkemizdeki havacılık sektörünün hızla gelişmesi için hiçbir engel kalmıyor.

İSTANBUL DÜNYANIN AKTARMA NOKTASI OLACAK

Hava taşımacılığında fiyatların kara ile neredeyse rekabet edecek düzeyde olması halkı da hava yollarına yöneltti. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ucuz havayolu şirketleri binlerce hatta milyonlarca yolcuyu güvenle sevdiklerine ulaştırmaya çalışıyor. Dünya çapındaki bu talebin ve konumu gereği transit yolcunun artması İstanbul’u da harekete geçirdi ve artık yetmeyen mevcut havalimanına alternatif 3. havalimanı inşaatı start aldı. Dünyanın en büyükleri arasında yer alacak olan liman, dünya uçuş güzergâh dengesini de değiştirecek nitelikte. Daha önce Almanya Frankfurt aktarma merkezi iken inşaat tamamlandığında dünyanın aktarma noktası İstanbul olacak.

TÜRKİYE'DE BİR İLK: HAVACILIK EĞİTİM FUARI

Peki, Türkiye için çok büyük bir avantaj olan yeni havalimanında kimler görev alacak? Yabancılar mı? İşte tam da yakın gelecekte yaşanacak bu açığın farkına varan Mavi Fuarcılık geçtiğimiz yıl Türkiye’de Havacılık Eğitim Fuarı düzenleyerek bir ilke imza attı. Bu fuar sadece yeni mezunların iş imkanı bulmasına vesile olmadı, sektörde var olanlara, yer değiştirmek isteyenlere ve var olmak isteyenlere de ışık oldu.

FUARDA YOK YOK

Sadece Pilot ve Kabin Memuru değil. Uçak Bakım Teknisyeni, Yer Hizmetleri Memuru, Hava Trafik Kontrolörü (ATC), Uçuş Planlama Uzmanı (Dispatch) olmak isteyenler de bu fuarda düşünülmüş. Fuara sadece uçuş okulları değil, TIP eğitim organizasyonları, havacılık akademileri, üniversiteler, broker şirketlerinin yanı sıra yedek parça tedarikçileri, bakım-onarım şirketleri, piston motorlu uçak üreticileri, simülatör üretim şirketleri, uçuş ekipman sağlayıcıları, havacılık basın yayın kuruluşları gibi tüm hizmet sağlayıcılar da katıldı ve bu yıl da yerlerini alacaklar.

Geçtiğimiz yıl Avrupa, Amerika ve Orta Doğu’dan 40 Türkiye’den ise 63 firmanın katıldığı fuarı, 10 binden fazla kişi ziyaret etti.

UÇUŞ OKULUNU KARŞILAŞTIR EN DOĞRUSUNU SEÇ

Geleceklerinden endişe eden lise ve üniversite öğrencileri, bu yıl 17-18 Ekim’de ikincisi düzenlenecek IFTE’de sektörde önemli yere sahip eğitim kuruluşları ile birebir görüşme ve yurt içi/yurt dışındaki alternatiflerle karşılaştırma yapabilme imkânı bulacak.

KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ

Havacılık sektöründe yer alan kurum ve kuruluşlar IFTE ile; network ağını genişletme, uluslararası düzeyde bilinirliğini arttırma, diğer kurumlarla işbirliği zemini hazırlama, havacılık eğitimlerinin sürekli gelişimine katkı sağlama ve sektörle ilgili gelişmelerden ve fırsatlardan haberdar olmak gibi imkanlar yakalamış olacaklar.

PROFESYONELLERDEN KONFERANSLAR

Geçtiğimiz yıl konferanslar ve söyleşilerle ziyaretçilerden tam not alan IFTE’nin bu yıl açılış konuşmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Ana Sponsor Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban yapacak. IATA ve EASA gibi resmi kurumların da aralarında bulunduğu profesyoneller ziyaretçilere alanlarında bilgiler verecekleri konferanslar düzenlenecek.

Konferansın en büyük sürpriz konuşmacıları ise milli gururumuz Solo Türk ve Türk Yıldızları ekibinin söyleşi yaparak sevenleriyle bir araya gelecek olması…

HEDİYE ÇEKİLİŞLERİ

IFTE’de ziyaretçilerin keyifli zaman geçirebilmeleri için çeşitli etkinliklerin yanı sıra, aralarında simülatör uçuşu, tek motorlu eğitim uçağında demo uçuş, maket uçak gibi hediyelerin olduğu çekilişler de düzenlenecek.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Havalı Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement