Türkiye'nin En Modern Hayvan Pazarı İzmit'te Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin En Modern Hayvan Pazarı İzmit'te Kurulacak

Türkiye\'nin En Modern Hayvan Pazarı İzmit\'te Kurulacak

İzmit Belediyesi, Türkiye’nin en modern hayvan pazarı projesini hayata geçirmek için çalışmaları başlattı.

21.02.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi, Türkiye'nin en modern hayvan pazarı projesini hayata geçirmek için çalışmaları başlattı.

İzmit Belediyesi, Başkan Dr. Nevzat Doğan'ın girişimleri sonucunda İzmit'te Türkiye'nin en modern hayvan pazarı ve canlı hayvan borsasını ilçeye kazandıracak. Solaklar yolu üzerinde mevcut Büyükşehir Belediyesi Mezbahası yanındaki 20 dönümlük bir alanda kurulmasın planlanan hayvan pazarı ve borsası için proje hazırlıkları yapılıyor.

İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve son aşamaya gelinen projeye göre 20 dönümlük alan üzerinde hayvan satış yerleri, müzayede salonu, sosyal tesisler, yönetim birimleri, çocukların hayvanları sevebilecekleri yerler ile otopark bulunacak. Kocaeli'nde ilk olacak olan projenin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği bildirildi.

Hayvan Pazarı ve Canlı Hayvan Borsası ile ilgili İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından önemli bir toplantı yapıldı. Belediye Başkan Yardımcıları Güray Oruç ve Serkan Yeğnidemir, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Koordinatörü İsmail Gün, belediyenin teknik elemanları, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ahmet Yavuz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fethi Polat, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Yılman'ın yer aldığı toplantıda İzmit'te hayvancılığın son durumu ve gelişmesi için yapılması gerekenler konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca Solaklar mevkiinde yapılması planlanan hayvan pazarı ve canlı hayvan borsası projesi detayları katılımcılarla paylaşıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin En Modern Hayvan Pazarı İzmit'te Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement