Türkiye'nin En Uzun Süren Davasını Kazandı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Uzun Süren Davasını Kazandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yarım asırdır süren mülkiyet davasını köylülerin lehine sonuçlandıran avukat Aydın Toraman, Yalova’da üstlendiği 78 yıldır devam eden arazi davasını kazanarak köylüleri sevince boğdu.

02.12.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris’in tanınmış avukatlarından Aydın Toraman, bir yıl önce üstlendiği Türkiye’nin en uzun davası olarak bilinen Yalova’nın Çınarcık ilçesindeki arazi davasını sonuçlandırdı. 77 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Kadastro Mahkemesi’nde açılan ve bu zamana kadar 25 hakimin, 50’den fazla avukatın değiştiği, toplam 11 klasörden oluşan davanın 157’nci duruşmasında karar çıktı. Mahkeme, araziyi kullanan köylülerin lehine karar verdi.

74 yaşındaki 55 yıllık avukat Aydın Toraman, "1937’de mübadeleden verilmiş arazilerin bir kısmının iadesi konusunda Hazine’nin açtığı dava 78’inci yılında nihayet sona erdi. Mahkeme hakimi, toplam 6 bin dönüm araziden 108 dönümü hariç kalan yerlerin köylüler adına tescil edilmesine karar verdi. Mahkeme, Hazine’nin Avantar Ailesi’nin kullandığı arazilerin iadesi için yaptığı başvuruyu reddetti” dedi.

Mübadil davalıların avukatı Aydın Toraman, köylülere bayram sevinci yaşatan bu kararın Yargıtay aşaması bulunduğunu söyledi. "Ümit ediyorum ki Yargıtay safhası da fazla uzamaz" diyen Toraman, dava devam ederken Anayasa Mahkemesi’ne davanın uzaması nedeniyle adli yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle başvuruda bulunduğunu söyledi. Kendisinden 4 yaş büyük bir davayı müvekkillerinin lehine sonuçlandırdığı için mutlu olduğunu belirten Toraman, ilerleyen yaşına rağmen mesleğinde hala ilk günkü heyecanı yaşadığını ifade etti. Böyle uzun süren davaların bir an önce Meclis gündemine taşınarak dikkate alınması gerektiğini söyleyen Toraman, üç nesil insanın 90 yıl adliye kapılarında adalet beklediğini kaydetti.  

VURAL EFECİK

MUĞLA

Türkiye\'nin En Uzun Süren Davasını Kazandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Uzun Süren Davasını Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement