Türkiye'nin En Yeni Stadı Futbol Topu Şeklinde - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin En Yeni Stadı Futbol Topu Şeklinde

Türkiye\'nin En Yeni Stadı Futbol Topu Şeklinde

Dış cephesi yeşil beyaz mebranla kaplı futbol topu görünümündeki 42 bin kişilik Yeni Konya Stadyumu inşaatında sona gelindi.

12.08.2014 12:27  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUHAMMED BOZTEPE - Torku Konya spor Başkanı Ahmet Şan, Yeni Konya Stadyumu ile ilgili, "Takımımız er ya da geç yeni stadyumumuzda  UEFA'ya gidecektir" dedi.

Birçok açıdan ilk olma özelliği taşıyacak olan, dış cephesindeki yeşil-beyaz dev mebran malzemeyle kaplı futbol topu görünümündeki, Konya'nın plaka numarasından yola çıkılarak 42 bin kişilik inşa edilen Yeni Konya Stadyumu'nda sona gelindi. UEFA kriterlerine uygun projelendirilen stadyum, yeni sezonda seyircisini bekliyor.

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, futbolseverlerin yakından görmek istediği Türkiye'nin bu en yeni stadını, AA ekibine tanıttı. Şan, stattaki hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

Stadyumda, araçla girilebilen 4 ana kapı olduğunu dile getiren Şan, "Zemin ısıtmalı, tavanlarda da seyircilerin ısınması için sistem olacak. 54 adet locamız var. 51'i sahiplerine tahsis edildi. Sadece 3 tanesi kaldı. Onların da müşterisi var. Bu hafta içinde verilecek. 40 seyirci çıkışı, 14 seyirci girişi bulunuyor' diye konuştu.

Ahmet Şan, bu sezon maçların yeni stadyumda oynanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Her açıdan seyir zevki yüksek olacak şekilde projelendirilen stadyumumuzun bitmesi için küçük rötuşlar kaldı. O rötuşların ardından Balıkesirspor ile sahamızda ilk maçımıza çıkacağız. Ondan sonra stat Torku Konyaspor taraftarının hizmetinde olacak. İnşallah bu yeni yerimiz Torku Konyaspor'a uğurlu gelir. Yeni bir heyecan var. Şimdiden kombineleri alıp stadyumu görmeye geliyorlarmış. İçeride ve dışarıda belli başlı çalışmalar kaldı. Stadı görmeleri için biraz daha sabretmeleri gerekiyor."

"Stadı doldurabilecek misiniz?" diye soruyorlar

"42 bin kişilik stadı doldurabilir misiniz?" diye kendilerine sorulduğunu anlatan Şan, "Daha önceki stadyumu 60 sene kullanmışız. Proje bugünü değil, ileriyi düşünerek tasarlandı. Geçen sezon bazı maçlarda stat kapasitesi yetmedi. 42 bin kişilik yeni stadyumumuzda maçlarda ortalama 30 bin seyirciyi hedefliyoruz. İstanbul ekipleriyle oynayacağımız maçlarda zaten stadyum dolacaktır. Şimdiden hem futbol topu görünümüyle hem de ismiyle çok bahsediliyor. Şehrin sembolleri arasına girdi" ifadelerini kullandı.

- "Stadyumun isim hakkı konusunda görüştüğümüz markalar var"

Şan, kombine satışlarının devam ettiğini, taraftarın büyük ilgi gösterdiğini aktardı. Ahmet Şan, şöyle devam etti:

"Locaları, restoranları, marketleri ve Konyaspor Stor mağazasıyla kulübe ek gelirler getirecek. Kurumsallaşma adına da büyük bir adım olacak. Kulübümüzü buraya taşıyacağız. Diğer taraftan isim hakkı, Konya Büyükşehir Belediyesinin inisiyatifinde gerçekleşecek. Henüz bir anlaşma sağlanmış değil. Ulusal bazı markalarla görüşmeler devam ediyor. Yurt içinden de bazı firmalar var. İnşallah bu anlaşmalarla Torku Konyaspor'a bir şeyler kazandırırız. Öte yandan stadyumun görkemine uygun açılış yapmak istiyoruz. Bazı hazırlıklarımız vardı. Atletico Madrid ve Arsenal gibi takımları buraya getirme imkanımız olabilirdi. Ancak Konya Büyükşehir Belediyesi, Sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın da teşrifiyle daha büyük bir organizasyon düşündüklerini ifade ettiler. Biz de açılışını onlara bıraktık."

400 bin metrekarelik bir alana oturan Yeni Konya Stadyumu, 90 bin metrekare kapalı alanıyla 42 bin seyirci kapasiteli. Tamamı kapalı tribünlerden oluşacak stadyumda, zeminden ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar, localar, alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları, ofisler, 84 turnike, 22 asansör bulunuyor.

Ayrıca, Türkiye'nin bu en yeni stadı, 3 bin 108 araçlık otoparka ve yaklaşık bin metrekare büyüklüğünde de bir mescide sahip. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin En Yeni Stadı Futbol Topu Şeklinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • emin kıratlı: eeee zamanı gelmişti 100 yıldır İstanbul takımları şampiyon oluyordu artık bitti eski havaları kalmıyacak EVVEALALLAH. geçen yıllarda Bursaspor Trabzonspor, bu yıllarda Torku Konyaspor ve diğer takımlarımız, şu İstanbul hegomonyasını kıracak , özellikle kendilerine ulusal medya dedikleri İstanbul medyasının son derece adaletsizce yaptığı küçücük haberler, röportajlar, görüntüler vs yakında son bulacak 0 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement