Türkiye'nin Geleceği Seferihisar'da Tartışılacak - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin Geleceği Seferihisar'da Tartışılacak

İzmir’in ’sakin şehir’ unvanlı ilçesi Seferihisar’da gerçekleştirilecek tohum çalıştayında; akademisyenler, siyasetçiler ve yazarlar, seçimlere giderken 2015 Türkiye’sini, kırsal bölge kalkınması ve Türkiye’nin geleceğini masaya yatıracak.

26.02.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in 'sakin şehir' unvanlı ilçesi Seferihisar'da gerçekleştirilecek tohum çalıştayında; akademisyenler, siyasetçiler ve yazarlar, seçimlere giderken 2015 Türkiye'sini, kırsal bölge kalkınması ve Türkiye'nin geleceğini masaya yatıracak.

Seferihisar'da 2011 yılında başlatılan Tohum Takas Şenlikleri'ni kapsamı, bu yıl önemli konuşmacıların katılımıyla gerçekleşecek çalıştayla genişletilecek. Üç oturumdan oluşacak çalıştayın açılış konuşmaları Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güzel Yücel tarafından yapılacak.

Çalıştayın ilk oturumunda "2015 seçimleri ve Türkiye'nin geleceği", ikinci oturumda "Kırsal Bölge Kalkınmasında Köy Enstitüleri, Tarımsal Üretim, Kooperatifçilik ve Halk Kültürü", son oturumda da "Köy Enstitüleri'nin güncel karşılığı, 2015 Türkiyesi'nde Eğitim, Kültür ve Sanatta Neler Oluyor?" konuluları tartışılacak.

28 Şubat 2015 Cumartesi günü Saat 10.00'da başlayacak etkinlik, Seferihisar Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenecek. Aynı gün Kapalı Pazaryeri'nde Tohum-Takas Şenliği de düzenlenerek, ellerindeki yerli tohumları getirenlerin, diğer kişilerle tohumlarını takas yaparak tohumların üretilmesi, çoğaltılmasına yönelik çalışma yapılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin Geleceği Seferihisar'da Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement