Türkiye'nin Gönlü En Zengin İş İnsanları Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Gönlü En Zengin İş İnsanları Ödüllerini Aldı

Türkiye\'nin Gönlü En Zengin İş İnsanları Ödüllerini Aldı

Gönlü Zenginler ödül törenine iş dünyasının önde gelen isimleri ve kanaat önderleri katıldı.

29.12.2014 13:16  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin gönlü zengin iş insanlarını bir araya getiren davete Capital ve Ekonomist dergileri yayın direktörü M. Rauf Ateş ve Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ev sahipliği yaptı. Törene Sanko Holding ve Bilkent Cyberpark da co-sponsor olarak destek verdi.

Capital Dergisi tarafından ilk kez geçen yıl başlatılan "Türkiye'nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı" araştırması, büyük bir boşluğu dolduruyor. İş insanlarının 2013'te yaptıkları bağışlar baz alınarak gerçekleştirilen bu çalışma, çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Araştırmaya bu yıl ilk kez katılan pek çok hayırsever iş insanı oldu.

Capital'in Türkiye'deki bütün büyük grup ve şirketlere ulaşmaya çalışarak hazırladığı "Türkiye'nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı" araştırmasının temelini, bir anket çalışması oluşturdu. Anket çalışmasına şirketleri ya da grupları adına yönetim kurulu başkanları katıldı. Sıralama ise ankette yer alan "2013 yılındaki toplam bağış tutarınız" sorularının yanıtlarına göre yapıldı.

Buna göre Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin gönlü en zengin iş insanı oldu. Bağışlarını hem Vehbi Koç Vakfı (VKV) hem şirketlerinin KSS projeleri aracılığıyla hem ayni hem de nakdi gerçekleştiren grup, 2013 yılında 240 milyon 173 bin TL bağış yaptı. Bu bağışları ise eğitim, sağlık ve kültür-sanat alanlarına yönlendirdi.

Listenin 2'nci sırası ile 3'üncü sırası bu yıl yer değiştirdi. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türkiye'nin gönlü zengin 2'nci iş insanı oldu. 2013'te KSS projeleri dahil toplam 136 milyon TL bağış yapan Şahenk, bağış ve yardımlarını doğrudan ihtiyaç sahibi kurum ve kişilere yapıyor. Listenin 3 numaralı ismi ise Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin. Özyeğin, 2013'te 116 milyon TL bağış yaptı. Toplumun her kesimi için değer yaratmaya çalışan Özyeğin, çeşitli vakıflar aracılığıyla topluma destek veriyor. Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Hüsnü M. Özyeğin Vakfı (HMÖV) ve Özyeğin Üniversitesi bu kurumlar arasında yer alıyor.

Gönlü Zenginler ödül töreninde, araştırma sonuçlarına göre en çok bağış yapanlar listesinde ilk 15 içinde yer alan iş insanlarına ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Rauf Ateş, "2014 yılında Gönlü Zenginler araştırmasının 2'incisini gerçekleştirdik. Bu yıl araştırmaya katılanların sayısı arttı. Bazı gönlü zengin iş insanları yine katılmadı. İş dünyasında iki görüş var; bir grup gizli kalması gerektiğini düşünüyor. Ama bu işe öncülük eden Vehbi Koç, Sakıp Sabancı gibi liderler olmasaydı sosyal sorumluluk ve hayır işleri bu noktaya gelmezdi. Önümüzdeki yıl daha fazla iş insanının araştırmaya katılacağını düşünüyoruz. Tüm Gönlü Zengin iş insanlarına ülkemize yaptıkları katkılar nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Gönlü En Zengin İş İnsanları Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement