Türkiye'nin hayvancılık sektörü Kuşadası'nda buluşacak - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin hayvancılık sektörü Kuşadası'nda buluşacak

Türkiye\'nin hayvancılık sektörü Kuşadası\'nda buluşacak

Türkiye'nin canlı hayvan sektörü, Kuşadası'ndaki zirvede buluşacak. 22 ülkeden gelecek alım heyetleriyle birlikte son teknolojik gelişmeler de üreticiyle buluşacak.

28.09.2016 09:10  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

100 baş ve üstü hayvan sayısına sahip olan 3 bin 500 süt ve besi çiftliğinin sahipleri ve üst düzey yöneticilerinin de katılacağı Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı aynı zamanda "Ulusal Süt Zirvesi"ne de ev sahipliği yapacak.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenecek Türkiye'nin ilk ve tek canlı hayvan fuarı özelliğini taşıyan Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı, sektörün devlerini ağırlayacak. GL Platform tarafından 3- 6 Kasım tarihleri arasında Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuarda, büyükbaş sığır ırkları, küçükbaş koyun keçi ırklarının yanısıra çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, süt ve et teknolojileri, biyogaz ile arıtma sistemlerinde son yenilikler görücüye çıkacak. Fuarda sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatifler stant açacak. Ayrıca teknolojik gelişmeler de seminerler aracılığıyla paylaşılacak.

ÜRETİCİLER ALICILARLA BULUŞACAK

45 bin metrekarelik alanda düzenlenecek fuarda Türkiye'de 100 baş ve üstü hayvan sayısına sahip olan yaklaşık 3 bin 500 süt ve besi çiftliğinin sahipleri ve üst düzey yöneticileri de yer alacak. Bölgedeki üreticiler, önder çiftçilerin deneyimlerini dinleme fırsatı bulacak. Yurt içinin yanısıra 22 ülkeden gelecek profosyonel ziyaretçilerle fuar 2 binin üzerinde alıcıyı ağırlayacak.

4. ULUSAL SÜT ZİRVESİ
Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı aynı zamanda Ulusal Süt Zirvesi'ne de ev sahipliği yapacak. Geçen yıl Et ve Süt Kurumu'un piyasaya yönelik aldığı önemli kararları ilk kez açıkladığı platform olan zirve bu yıl "Yenileşim" temasıyla düzenlenecek. Zirvenin ilk günü, kaynakların doğru kullanımı, kırsaldan göçün önlenmesi, hayvan sağlığı ve refahı, hayvan besleme, sağlıklı yem, buzağı ölümleri, aile işletmeleri konulu oturumlar yapılacak. İkinci gün ise süt sektöründe yenileşim, butik mandracılık, süt sektörü yatırımları, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sütlerinde farklı ırklar, hayvansal atıkların geri kazanımı, üretimde küçük işletmelerin sorunları, kırmızı et üretimi, mahalli idarelerin hayvancılığa yaklaşımı konuları tartışılacak.

GÜZELLER PODYUMA ÇIKACAK
Fuar renkli görüntülere de ev sahipliği yapacak. Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği önderliğinde En Verimli Besi Sığırı Yarışması'nda bölgenin birbirinden nitelikli büyükbaş ve küçükbaş ırkları boy gösterecek. Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ise açık artırma ile bölgenin en iyilerini satışa çıkaracak. Aydın Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin Damızlık Koyun Keçi Güzellik Yarışması'nda ise jüri en güzellerini seçmek için ter dökecek.

ONUR KONUĞU ÇİNE
Fuar hazırlıkları kapsamında düzenlenen 4. danışma kurulu toplantısı ise yine büyük ilgi gördü. Sektör temsilcilerinin hazır olduğu toplantıya fuarın onur konuğu olan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer de katıldı. Fuarı heyecanla beklediklerini söyleyen Dinçer, "Zor günler geçirdik. Bu fuar, hayvancılık sektörüne büyük canlılık getirecek. Hem Aydın hem Kuşadası hem Türkiye son yenilikleri görme fırsatını yakalayacak ayrıca sorunları bir masa etrafında konuşup çözüm için adım atma olanağını sunacak. Ama fuarın katkısı yalnız bu da olmayacak. Özellikle turizm bölgesi olan Kuşadası'nda tatil sezonunun ardından düzenlenecek fuar, bölge ekonomisine de bu yönde bir değer katacak. Açıkçası fuarın geleneksel hale gelmesinden dolayı mutluyuz" dedi.

Danışma kurulu toplantısı sonrasında değerlendirmede bulunan GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise bugüne kadar düzenledikleri canlı hayvan fuarıyla sektörün sesi haline geldiklerini, üreticileri ilgilendiren teşvik, sorun ya da çözüme yönelik resmi kararların da ilk kez fuarda kamuoyuna sunulduğuna dikkat çekti. Ceylan "Bu nedenle Anadolu EXPO yalnızca sergileme ve yeni teknolojilerin tanıtımı değil aynı zamanda Türk hayvancılık sektörünün geleceğinin de belirlendiği bir platform haline geldi. Bu nedenle Kuşadası aslında Türkiye'ye ev sahipliği yapıyor" dedi. Fuarın tarım ve hayvancılıkta referans haline geldiğini ve artık ileriye taşınması gerektiğini belirten Ceylan, "Anadolu EXPO Canlı Hayvan Fuarı'nı artık uluslararası boyutta düzenleme zamanı geldi ve kısa süre sonra bunu da gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin hayvancılık sektörü Kuşadası'nda buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi
    20:04 Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi

    Nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sürü halinde Çemişgezek ilçe merkezine indi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nce yayımlanan 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'ndeki dağ keçileri Çemişgezek ilçe merkezine indi. Caddede gezen keçiler ardından parkta otlandı. İnsanlardan korkmayan keçiler, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası kayıt altına alındı.

  • Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi
    20:02 Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi

    Malatya'da yolcu treninde yapılan operasyonda, üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar bulundu. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.


Advertisement