Türkiye'nin Hiçbir Yerinde Kan Sıkıntısı Yok" - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Hiçbir Yerinde Kan Sıkıntısı Yok"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın açıklaması "Türkiye'nin hiçbir yerinde kan sıkıntısı yok"- Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: - "Türkiye'nin hiçbir yerinde şu anda kan sıkıntısı yok. Protokol yaptığımız ve bizimle beraber çalışan Türkiye'deki hastanelerin yüzde 95'inin kan ihtiyacını Türk Kızılayı olarak biz temin ediyoruz.

17.08.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın açıklaması " Türkiye'nin hiçbir yerinde kan sıkıntısı yok"- Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: - "Türkiye'nin hiçbir yerinde şu anda kan sıkıntısı yok. Protokol yaptığımız ve bizimle beraber çalışan Türkiye'deki hastanelerin yüzde 95'inin kan ihtiyacını Türk Kızılayı olarak biz temin ediyoruz. Türkiye kan ihtiyacının yüzde 85'ini de şu anda Türk Kızılayı olarak biz sağlıyoruz" BARIŞ YALÇINKAYA - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ramazan ayında oluşan kan stoğu açığına rağmen Türkiye'nin hiçbir yerinde kan sıkıntısı olmadığını vurgulayarak, "Protokol yaptığımız ve bizimle beraber çalışan Türkiye'deki hastanelerin yüzde 95'inin kan ihtiyacını Türk Kızılayı olarak biz temin ediyoruz. Türkiye kan ihtiyacının yüzde 85'ini de şu anda Türk Kızılayı olarak biz sağlıyoruz" dedi.Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde her gün 300 ekibin kan toplamak için sahaya indiğini söyledi. 16 kan merkeziyle 63 kan bağış merkezinde mobil araçların da katıldığı faaliyetlerle kan toplamaya devam ettiklerini aktaran Akar, ramazan ayında azalan kan bağışı açığını kapatmaya çalıştıklarını belirtti. Ramazan aylarında insanların oruç tuttukları için kan bağışında bulunmaktan imtina ettiklerini anımsatan Akar, "Biz bunu gidermek için iftarla sahur arasında kan toplamak istesek de diğer aylardaki kadar fazla kan toplayamadığımız için kan konusunda bir açık meydana geliyor. Bu açığın giderilmesi için ramazanı takip eden günlerde daha yoğun ve daha kan donasyonu yapılması zarureti söz konusu" dedi.Akar, vatandaşlara da seslenerek, "Ramazanı geçtiğimiz ve normale döndüğümüz bu günlerde vatandaşlarımızdan daha fazla kan bağışı yaparak ramazanda ortaya çıkan bu açığı, stok seviyesini yükseltmek açısından kan ve kök hücre bağışına katkı vermelerini istirham ediyoruz" ifadesini kullandı.Kızılay görevlilerince kan toplama faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Akar, ramazanda yaşanan kan stoğu açığına rağmen Türkiye'de kan sıkıntısı yaşanmadığını belirtti. Akar, "Türkiye'nin hiçbir yerinde şu anda kan sıkıntısı yok. Protokol yaptığımız ve bizimle beraber çalışan Türkiye'deki hastanelerin yüzde 95'inin kan ihtiyacını Türk Kızılayı olarak biz temin ediyoruz. Türkiye kan ihtiyacının yüzde 85'ini de şu anda Türk Kızılayı olarak biz sağlıyoruz" diye konuştu.- "Güvenli kan temin ediyoruz"Akar, Türk Kızılayı'nın "güvenli kan" temin ettiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 85 ini biz karşılıyoruz derken güvenli kandan bahsediyorum. Gönüllü donörlerin verdiği güvenli kan. Her türlü tahlillerin, analizlerin, tetkiklerin yapıldığı, son derece güvenli olarak üzerinde yüzlerce uzmanın, doktorun, biyokimya uzmanının işlem yaptığı, çalıştığı kanlardan bahsediyoruz. Eskisi gibi replasman yoluyla bugün sizden alıp yarın başkasına verilen kanlardan bahsetmiyoruz. Gönüllü donörlerin verdiği güvenli kanlardan bahsediyoruz."

Türkiye\'nin Hiçbir Yerinde Kan Sıkıntısı Yok"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Hiçbir Yerinde Kan Sıkıntısı Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement