Türkiye'nin İlk "Dede-Torun Merkezi" Esenler'de - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk "Dede-Torun Merkezi" Esenler'de

Türkiye\'nin İlk "Dede-Torun Merkezi" Esenler\'de

Esenler Belediyesi, kuşaklar arası bağı güçlendirmek için Türkiye'nin ilk Dede-Torun Merkezini inşa ediyor.

30.07.2014 10:35  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi, kuşaklar arası bağı güçlendirmek için Türkiye'nin ilk Dede-Torun Merkezi'ni inşa ediyor. Bin 23 metrekare alana yapılacak olan merkezde dedeler torunlarına gelenek ve göreneklerini anlatacak, keyifli aktiviteler yapabilecek.

Esenler Belediyesi, Davutpaşa Mahallesi'nde 2011 yılında hizmete açtığı İkinci Bahar Kıraathanesi'nin ardından ilçede yaşayan yaşlılara yeni bir yaşam alanı daha sunacak. Esenler Belediyesi tarafından kuşaklar arası bağı güçlendirip, çocukların dedeleriyle vakit geçirmesine olanak sağlayacak olan Dede - Torun Merkezi, Türkiye'nin kültürel bilinç merkezi niteliğinde olacak. Burada dedeleri, torunlarına kültürünü, gelenek - göreneklerini aktaracak ve birlikte eğlenceli dakikalar geçirebilecek.

"FİLİZDEN ÇINARA" HİZMET

Dede - Torun Merkezi, Havaalanı Mahallesi Ferman Caddesi üzerinde bulunan Uhud Camii önünde, toplam bin 23 metrekare alana inşa edilecek. Uzman psikologların ve öğretmenlerin de hizmet vereceği merkez, tam donanımlı yapısıyla göz dolduracak. 2 kattan oluşan merkezin zemin katında 3 sınıf, müdür odası, psikolog odası ve öğretmenler odasının yanı sıra; mutfak, yemekhane ve bay - bayan WC bulunacak. Merkezin giriş katında ise çocukların sosyal aktivitelerini eğlenceli bir şekilde gerçekleştirebilmesi için satranç salonundan müzik odasına ve el işi atölyesine kadar tüm birimler yer alacak. Bu katta bulunacak berber salonunda ise dede - torun birlikte tıraş olabilecek, aynı kattaki kafede gönüllerince vakit geçirebilecek. Merkeze sadece dedeler değil nineler de gelebilecek. Esenler Belediyesi, "Filizden Çınara" sloganıyla hizmet verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk 'Dede-Torun Merkezi' Esenler'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement