Türkiye'nin İlk Safari Parkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk Safari Parkı Açıldı

Türkiye\'nin İlk Safari Parkı Açıldı

Türkiye'nin ilk Safari Parkı Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde açıldı.

23.04.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk Safari Parkı Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde açıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl süren çalışmanın ardından tamamlanan Safari Parkı'nın açılışı törenle yapıldı. Yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki Safari Parkı'nın açılışına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile vatandaşlar katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 5 ülkeden gelen çocukların da gösteri yaptığı açılış töreninde, Safari Park'a Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Safari Parkı'nda 25 türden 250 hayvanın bulunacağını ve hayvanların serbestçe dolaştıkları doğal ortamlarında görülebileceğini kaydetti.

PROTOKOLÜN OTOBÜSÜNE BİNMEK İÇİN YARIŞTILAR

Konuşmaların ardından açılışı yapılacağı Safari Park'a doğru hareket eden ve içerisinde protokol üyelerinin yer aldığı otobüse binmek isteyenler arasında yarış yaşandığı göründü. Otobüste yer almak için dolu otobüse binmek isteyenler ezilme tehlikesi yaşarken, otobüsün kapısının zorla kapandığı görüldü.

Açılışı yapılan Safari Park'a gelen Vali Yerlikaya ve Başkan Şahin ile beraberindekiler, park içerisinde barınan oğlakları otobüste kucaklarına alarak sevdi. Otobüsle safari turu yapmanın heyecanını yaşayan protokoldekiler, otobüsün önünü kesen Youngs isimli deveyi elleriyle besledi.

Tören, Safari Parkı'nın gezilmesinin ardından sona erdi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk Safari Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement