Türkiye'nin İlk Su Altı Arkeoloji Müzesi Urla'da Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk Su Altı Arkeoloji Müzesi Urla'da Açılıyor

Türkiye\'nin İlk Su Altı Arkeoloji Müzesi Urla\'da Açılıyor

Ankara Üniversitesinin yıllardır Urla’nın Limantepe bölgesinde yaptığı su altı kazı çalışmalarında elde ettiği materyalleri sergilemek için Urla Sualtı Arkeoloji Müzesi açılıyor.

12.06.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesinin yıllardır Urla'nın Limantepe bölgesinde yaptığı su altı kazı çalışmalarında elde ettiği materyalleri sergilemek için Urla Sualtı Arkeoloji Müzesi açılıyor.

Vehbi Koç Vakfının destek verdiği, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Urla Belediyesinin katkıları ile gerçekleşen yerleşkede 17 Haziran da hizmete girecek.

Türkiye'de tek, dünyada sayılı merkezlerden biri olacak müzede; konferans salonu, kütüphane, laboratuvar, misafirhane ve arkeolojik kazılarda çıkan eserler sergilenecek. Deneysel arkeoloji projeleri kapsamında yapılan Uluburun II, Kybele, Kiklad tekneleri ve kazılarda açığa çıkarılan evlerin bire bir kopyalarının sergileneceği bir sergi alanı oluşturulacağı merkezde ayrıca antik çağda üretim şekillerini gösteren her türlü dokümana da ulaşılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk Su Altı Arkeoloji Müzesi Urla'da Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement