Türkiye'nin İlk Tüp Bebeği Anne Oldu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk Tüp Bebeği Anne Oldu

Türkiye\'nin İlk Tüp Bebeği Anne Oldu

Türkiye'de doğan ilk tüp bebek olan 27 yaşındaki Dilek Katrancı Akar, normal yollarla hamile kaldığı bebeğini dünyaya getirdi.

25.11.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de doğan ilk tüp bebek olan 27 yaşındaki Dilek Katrancı Akar, normal yollarla hamile kaldığı bebeğini dünyaya getirdi.

Denizli'de yaşayan Birsel ve Türkay Katrancı çifti, 17 yıl bebek sahibi olamadı. Bunun üzerine Katrancı çifti, tüp bebek yöntemini denedi. Almanya'daki bir Tüp Bebek Merkezi'nde yapılan tedaviyle Birsel Katrancı, 27 yıl önce ülkenin ilk tüp bebeğini Samsun'da dünyaya getirdi. Katrancı çifti, bebeklerine Dilek adını verdi.

Dilek büyüdü, iki yıl önce hayatını Halil Akar ile birleştirdi. Dilek Katrancı Akar, doğumuyla ailesine yaşattığı bebek sevincini bu kez kendi yaşadı. Normal yollarla hamile kalan Dilek Katrancı Akar, geçen pazartesi günü sezaryenle, Özel Tekden Hastanesi'nde, 2 kilo 800 gram ağırlığında sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi. Çift, bebeklerine Defne adını verdi.

Duygularını paylaşan Dilek Katrancı Akar, "Anne olmak çok güzel ve farklı bir duygu. Sezaryenle doğum yaptım. Bebeğimin sağlığı çok iyi. Türkiye'nin ilk tüp bebeği olarak kızımı dünyaya getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çok mutluyuz. Ben tüp bebek olduğum için herkes benim çocuğumun nasıl olacağını merak ediyordu. Tüp bebek mi ya da normal mi olur diye soruluyordu. Çok şükür normal yolla hamile kalıp çocuğumu dünyaya getirdim" dedi.

Eşinin özel bir kişi olduğunu söyleyen Halil Akar da "Eşim normal yolla hamile kaldı. Tedaviye gerek kalmadı. İsmini Defne koyduk. Eşim ilk çocuğun ismini kendi koymak istedi. Bebeğin isminin Defne olmasını istedi" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk Tüp Bebeği Anne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement