Türkiye'nin İlk Zeytin Osb'sinin Temeli Burhaniye'de Atılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin İlk Zeytin Osb'sinin Temeli Burhaniye'de Atılıyor

Türkiye\'nin İlk Zeytin Osb\'sinin Temeli Burhaniye\'de Atılıyor

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin temeli cumartesi günü atılacak.

13.07.2016 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin temeli cumartesi günü atılacak. Temel atma törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Balıkesir milletvekillerinin de katılmaları bekleniyor.

Burhaniye'de yaklaşık 5 yıldan bu yana, plan ve projeleri hazırlanan, Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için 16 Temmuz Cumartesi günü saat 11.00 de temel atma töreni yapılacak. Burhaniye zeytin OSB'nin Türkiye'de bir ilk olacağını anlatan OSB Müdürü Mehmet Özerdoğan," 23.06.2016 tarihinde sözleşmesi yapılan Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı işi için 16.07.2016 tarihinde tören yapılacak. Maliyeti bir milyon lira olan alt yapı işinin 4 ay süre sonunda bitirilmesi planlanmaktadır. Yol, su, kanalizasyon, elektrik ve Telekom işleri bir sene içinde bitirilecek ve arsa tahsis edilenler inşaata başlayacak. Alt Yapı bitiminden sonrada 2 yıl içinde OSB içindeki kuruluşlar üretime başlayacak. OSB için 219 bin metre kare imarlı 36 parsel mevcut olup, 22 adet parsel sahiplerine tahsis edilmiş ve proje aşamasında. 12 adet parsel boş. 2 adet parsel tahsis aşamasında. Cumartesi günü saat 11.00'de Şarköy Mahallesi yakında düzenlenecek olan temel atma törenine, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile Yargıtay Başkanımız İsmail Rüştü Cirit katılacak. Türkiye'nin ilk Zeytin OSB'si olacak işletmelerin temel atma törenine bütün halkımızı bekliyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin İlk Zeytin Osb'sinin Temeli Burhaniye'de Atılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement