Türkiye'nin Matematik Dehası, Motosiklet Kazasında Can Verdi - Son Dakika
Eğitim

Türkiye'nin Matematik Dehası, Motosiklet Kazasında Can Verdi

Türkiye\'nin Matematik Dehası, Motosiklet Kazasında Can Verdi

Türkiye'nin önde gelen genç kuşak matematikçilerinden Yrd. Doç. Dr. Fırat Bayır, Fenerbahçe'de motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

30.06.2016 13:57  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önde gelen genç kuşak matematikçilerinden İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fırat Bayır, Fenerbahçe'de motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

DİREKSİYONU ÖNÜNE KIRAN TAKSİYLE ÇARPIŞTI

Fırat Bayır, dün saat 17.00 sularında Kadıköy Bağdat Caddesi'ndeki kurucusu olduğu Fırat Bayır Eğitim Danışmanlık İletişim ve Araştırma Merkezi'nden motosikletiyle yola çıktı. Emniyet şeridinde seyir halindeyken, direksiyonu önüne kıran ticari taksiyle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle havada taklalar atan Bayır, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede müdahale edilen ve iç kanama geçirdiği teşhis edilen 41 yaşındaki Bayır, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Matematik Bölümü mezunu olan Yrd. Doç. Dr. Fırat Bayır, doktorasını İstanbul Üniversitesi'nde Sayısal Araştırmalar konusu üzerine yapmıştı.

YARIN VEDA TÖRENİ DÜZENLENECEK

Yrd. Doç. Dr. Fırat Bayır için görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yarın bir veda töreni gerçekleştirilecek. Bayır'ın cenazesinin ise yarın öğle namazını müteakip Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği belirtildi.

Yrd. Doç. Dr. Fırat Bayır, 1975 yılında Bakırköy'de doğdu. 1992 yılında Adana Fen Lisesini, 1998 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünü bitirdi. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Sayısal Bilgiler Bölümü'nde Yüksek Lisansını, 2012 senesinde de aynı bölümde Doktorasını tamamladı.

Üniversite yıllarında ünlü matematikçi Cahit Arf için 57 dakikalık belgesel çekti, 188 sayfalık First Alexandrian School Period isimli bir kitap yazdı.

Türkiye'nin ÖSS sınavına yönelik ilk uzaktan eğitim portali Torpil.com'un koordinatörlüğünü yaptı.

"Yapay Sinir Ağları ve Finans Sektörüne Ait Bir Tahmin Uygulaması" adında yüksek lisans tezini 2006 yılında tamamladı.

2007 yılında Alexander Aidan'la birlikte Mirror, Mirror in the Mall: An Empirical Application of Self Concept Theory in Segmenting Male Fashion Innovators in London isimli tamamlanmış bir makale ile Londra'da yapılan Academy of Marketing 2007 konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Aynı yıl Türkiye Bilişim Vakfı ve Inproda İnsan Kaynakları firması ile birlikte yürütülen Türkiye Bilişim Sektörü İstihdam Roporu isimli araştırma projesinin yöneticiliğini yaptı.

Kesme Problemine Sezgisel Bir yaklaşım adında Doktora tezini 2012 yılında tamamladı. Çalışmada tekstil sektörüne yönelik, konveks olmayan düzensiz stok kesme problemine Genetik Algoritmalar kullanarak yeni bir çözüm önerisinde bulundu.

ÇALIŞMALARI

Doktora konularına paralel olarak işletme matematiği, analiz, lineer cebir, diferansiyel denklemler, tanımsal istatistik, lineer olmayan optimizasyon, kantitatif karar verme teknikleri, çok değişkenli istatistik analizi, simülasyon, zaman serisi analizi, yapay sinir ağları, genetik algoritma, bulanık mantık, simülasyon, oyun teorisi, OLAP, veri madenciliği, proje yönetimi ve diğer bilişim yönetim sistemleri ve yöneylem araştırmaları konularında çalışmalar yapmakta ve çeşitli kurum ve kuruluşlara eğitim ve danışmanlıklar vermekteydi.

1998 yılından beri çeşitli eğitim kurumlarında lise seviyesindeki öğrencilere, Türkçe ve yabancı dilde eğitim veren okulların ara sınıf öğrencilerine yönelik Matematik ve Geometri, ayrıca YGS-LYS, SAT, GRE, GMAT, IB gibi Türk, Avrupa ve Amerika üniversitelerinin kabul sınavlarına yönelik hazırlık çalışmaları yapmaktadır. Çalışmalarına, ekibiyle kurduğu ve kendi ismini taşıyan eğitim ve danışmanlık kurumunda devam ediyordu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Türkiye'nin Matematik Dehası, Motosiklet Kazasında Can Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtarıldı
    12:29 Isparta'da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtarıldı

    Isparta'da bir ilkokul öğrencisi, boğazına şeker kaçması sonucu nefes alamaz hale geldi. Nöbet tutan öğretmen, Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Öğretmenin daha önce aldığı ilkyardım eğitimi sayesinde öğrencinin hayatı kurtarıldı.

  • Öğretmen Akademileri kapsamında Bursa'da Kadim Mekanlar gezildi
    12:23 Öğretmen Akademileri kapsamında Bursa'da Kadim Mekanlar gezildi

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Öğretmen Akademileri projesi kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Kadim Mekanlar Akademisi'nde görev yapan öğretmenler, Bursa'nın tarihi mekanlarını geziyor. İlk olarak Ulu Cami'de gerçekleştirilen etkinliğin ikinci adresi ise Yıldırım Külliyesi ve Yeşil Medresesi oldu. Öğretmen Akademileri, çelebi öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

  • Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi
    12:20 Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi

    Atatürk Üniversitesi, akademik alanda yapılan başarılı çalışmaları ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği törenlerine bir yenisini daha ekledi. 2023 yılında yapılan patent başvuruları kapsamında ödül almaya hak kazanan öğretim üyeleri ve grup üyeleri, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda bir araya geldi. Törende, 97 ulusal ve 43 uluslararası olmak üzere toplamda 140 patent başvurusunda bulunan öğretim üyeleri başarı belgelerini aldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yapılan atılımlar sayesinde dünya üniversiteleri ile rekabet edebilecek seviyeye ulaştıklarını belirtti.

  • Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi
    12:03 Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi

    Türkiye Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından düzenlenen 'Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası' Ardahan elemeleri, Ardahan Öğretmenevinde yapıldı. Çıldır İlkokulu öğrencileri turnuvaya katıldı ve il birincisi olan öğrenciler Rize'de yapılacak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

  • Tavşanlı Borsa İstanbul Anadolu Lisesi'nde Bilim Fuarı
    12:03 Tavşanlı Borsa İstanbul Anadolu Lisesi'nde Bilim Fuarı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, Bilim Fuarı düzenledi. Fuarda öğrencilerin hazırladığı 12 proje sergilendi ve kültürel miras, ekolojik denge, doğal afetler ve afet yönetimi temaları ele alındı.

  • YÖK'ten yabancı öğrencilerle ilgili iddialara yanıt geldi
    11:59 YÖK'ten yabancı öğrencilerle ilgili iddialara yanıt geldi

    YÖK, Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilerle ilgili gündeme getirilen iddialar üzerine açıklama yaptı. YÖK, uluslararası öğrencilerin başvuru ve kayıt-kabul işlemlerinin Türk vatandaşı öğrenciler için herhangi bir hak kaybına neden olmadığını belirtti. Açıklamada ayrıca yabancı öğrencilerin yüzde 95'inin eğitimlerini kendi imkanlarıyla sürdürdüğü bilgisi verilirken üniversitelerin cazibe merkezi haline gelmesini engelleyecek asılsız paylaşımlardan kaçınılması gerektiği vurgulandı.

  • Öğretmen, Heimlich manevrasıyla nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi kurtardı
    11:49 Öğretmen, Heimlich manevrasıyla nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi kurtardı

    Isparta'da Hafız Demiralay İlkokulu'nda öğretmen Özlem Kara, aldığı acil müdahale eğitimi sonrasında okulunda nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin başarısını paylaşarak, 'İlk yardım hayat kurtarır' dedi. Öğretmen Kara, eğitim sayesinde öğrencisine panik yapmadan müdahale edebildiğini ve hayatını kurtarabildiğini söyledi.

  • Aydın'da okul servis denetimleri devam ediyor
    11:24 Aydın'da okul servis denetimleri devam ediyor

    Aydın'ın Kuyucak, Karpuzlu ve Kuşadası ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından okul servis denetimleri gerçekleştirildi. Öğrencilerin güvenliği ve huzuru için okul servis araçlarında kurallara uyulması sağlandı.

  • Meltem Güdemezoğlu: Engelleri Aşan Bir Sanatçının Hikayesi
    11:22 Meltem Güdemezoğlu: Engelleri Aşan Bir Sanatçının Hikayesi

    Meltem Güdemezoğlu, Gaziantep'in tarihi dokusunu yansıtan sıcak topraklarda doğmuş ve serebral palsi engeline rağmen hayatın zorluklarına meydan okuyarak ilerlemiştir. Mesleki başarılarıyla tanınan Güdemezoğlu, aynı zamanda şairlik ve yazarlık alanında da kendini kanıtlamıştır. İstanbul'a olan tutkusu ve çeşitli sanat dallarına olan ilgisiyle de bilinen sanatçı, Türkiye'nin kültürel zenginliğine katkıda bulunmaktadır.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı
    11:15 Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sedir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 100. Yıl Spor Kompleksi bünyesinde Sedir Çocuk Kreşi'ni açtı. Kreş, 4-6 yaş aralığındaki çocuklara eğitim ve sosyal etkinlik imkanları sunuyor.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi
    11:15 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi

    Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen panelde, Köy Enstitülerinin günümüzdeki anlamı tartışıldı. Panelde konuşmacılar, geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminin sosyo-politik özelliklerini, Köy Enstitüleri deneyimini ve günümüzdeki eğitim politikalarını ele aldılar. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da panelde yer aldı ve Köy Enstitüleri'nin önemine vurgu yaptı.

  • İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu
    10:33 İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu

    Eskişehir'de akran zorbalığı sonucu kulağından yaralanan bir ilkokul öğrencisinin annesi, çocuğuyla ilgilenilmediğini ve öğretmenlerinin sorumsuz davrandığını iddia etti. Anne, çocuğunun okula gitmek istemediğini ve öğretmeni sevmediğini söyledi.


Advertisement