Türkiye'nin Tek Resmi Pist Yarışı Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Tek Resmi Pist Yarışı Başlıyor

Türkiye\'nin Tek Resmi Pist Yarışı Başlıyor

Türkiye'nin tek resmi pist yarışı Malt Crit E3 yarın start alacak.

15.07.2016 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin tek resmi pist yarışı Malt Crit E3 yarın start alacak.

Türkiye genelinde düzenlenen tek resmi pist yarışı olma özelliği taşıyan Malt Crit, bu yıl üçüncü kez start alacak. Türkiye'nin tek faal veledromu olan Maltepe'deki Maltepe Veledrom'da yarın saat 12.00'de başlayacak organizasyon, Pist Bisikleti Erkekler, Pist Bisikleti Kadınlar, Yol Bisikleti Erkekler U23, Yol Bisikleti Erkekler U30, Yol Bisikleti Erkekler Master, Yol Bisikleti Kadınlar, Team Pursuit Erkekler ve Individual Pursuit Kadınlar kategorilerinde yapılacak.

Organizasyon kapsamında ayrıca, Türkiye'de yeni veledromların yapılması ve veledromun ne olduğunu duyurabilmek için, Beylikdüzü'nden Kadıköy'e, Kadıköy'den Maltepe'deki veledroma "Bisiklet Treni" olarak adlandıran bir bisiklet sürüşü de yapılacak. Saat 13.00'de Beylikdüzü'nden başlayacak "Bisiklet Treni", Sirkeci'den arabalı vapur ile Harem'e oradan da Haydarpaşa Garı önüne geçecek. Haydarpaşa Garı'nda verilecek molanın ardından istikamet Maltepe Veledrom olacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul temsilciliği resmi faaliyet programında da olan Malt Crit, Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul temsilciliğinin resmi faaliyet programında yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Maltepe Belediyesi'nin desteği ile Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) kuralları çerçevesinde ücretsiz gerçekleştirilecek.

Türkiye genelinde düzenlenen tek resmi pist yarışı olma özelliği taşıyan Malt Crit'in Eylül 2014'teki ilk yarışında 6 sporcu, Haziran 2015'teki ikinci turunda ise 82 sporcu yer almıştı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Tek Resmi Pist Yarışı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement