Bakanlık: Trablus Büyükelçiliği'nin Faaliyetleri Askıya Alındı - Son Dakika
Dünya

Bakanlık: Trablus Büyükelçiliği'nin Faaliyetleri Askıya Alındı

Bakanlık: Trablus Büyükelçiliği\'nin Faaliyetleri Askıya Alındı

Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki Trablus Büyükelçiliğinin faaliyetlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı.

25.07.2014 19:24  Güncelleme: 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Libya Bingazi'de başlayan ve başkent Trablus'a sıçrayan olaylar nedeniyle Trablus Büyükelçiliğinin faaliyetlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı.

"ÜLKEYİ TERK EDİN" DENİLMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazlı açıklamada, Libya Bingazi'de başlayan ve başkent Trablus'a sıçrayan, son dönemde de özellikle Trablus Havaalanı çevresinde yoğunlaşan çatışmaların yarattığı ciddi güvenlik zaafiyeti dikkate alınarak, son olarak 23 Temmuz 2014 tarihinde yapılan Bakanlık duyurusuyla, bu ülkedeki vatandaşların ülkeyi terk etmeleri kuvvetle tavsiye edildi.

BÜYÜKELÇİLİĞE BAŞVURMALARI İSTENMİŞTİ

Karayoluyla Tunus'a geçiş ve buradan Türkiye'ye geliş için yapılacak düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin 24 Temmuz saat 15.00'e kadar Trablus Büyükelçiliğine başvurmaları istenmişti.

"FAALİYETLER ASKIYA ALINDI"

Trablus Büyükelçiliğine başvuran 500'den fazla vatandaşın, kiralanan otobüslerle 24 Temmuz günü Tunus'un Djerba kentine sevk edilerek, buradan Türkiye'ye dönmelerinin sağlandığı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımıza ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından Trablus Büyükelçiliğimiz faaliyetlerini geçici olarak askıya almıştır. Temsilciliğimizin çekirdek kadrosu Trablus'ta koşullar düzelene kadar bir süre çalışmalarını Tunus Büyükelçiliğimiz bünyesinde sürdürecektir. Başkent Trablus'ta temenni ettiğimiz sükunet ve güvenlik sağlandığında Misyonumuz faaliyetlerine yeniden başlayacaktır. Misurata Başkonsolosluğumuz ise faaliyetlerini sürdürmekte olup; Libya'da kendi istekleriyle kalan vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecektir" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Bakanlık: Trablus Büyükelçiliği'nin Faaliyetleri Askıya Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement