Türkiye'nin Ünlü Fizikçileri ERÜ'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin Ünlü Fizikçileri ERÜ'de Buluştu

ERÜ Doğa Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulması planlanan fizik laboratuvarlarının ön çalışma toplantısı, fizikçilerin katılımıyla yapıldı.

17.02.2015 11:49  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Doğa Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulması planlanan fizik laboratuvarlarının ön çalışma toplantısı, Türkiye'nin önde gelen fizikçilerinin katılımıyla yapıldı.

ERÜ'den yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur başkanlığında, Genom ve Kök Hücre Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker ve Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Bekir Aktaş, Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Raşit Turan ve Doç. Dr. Bilge Demirköz, Koç Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alphan Sennaroğlu, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Gencer ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Nejat Bulut katıldı.

Toplantıda, Doğa Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin mimari proje yürütücüsü Dr. Mehmet Doğan, akademisyenlere bilgi verdi.

Sunumun ardından toplantıya katılan bilim adamları, proje hakkında fikir ve önerilerini paylaştı.

Bilim adamları, Türkiye'de ihmal edilen temel bilimler alanında ERÜ'nün yaptığı yatırımları takdir ettiklerini belirterek, kurulacak fizik laboratuvarının çalışmalarının ağırlıklı olarak tıp alanında yoğunlaştırılması gerektiğini kaydettiler.

Toplantının ardından misafir akademisyenler, Aşı Geliştirme Laboratuvarı, Genom ve Kök Hücre Merkezi ve Nano Teknoloji Merkezi laboratuvarlarını gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin Ünlü Fizikçileri ERÜ'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement